Skip to main content

Fiscale regeling vakbondscontributie.

20 december 2006

FNV Bondgenoten heeft met de KLM in de CAO een voordelige fiscale regeling voor de vakbondscontributie afgesproken. Vakbondscontributie is als zgn. “doel” opgenomen in het bestaande cafetariasysteem. Dat betekent dat de contributie kan worden geruild tegen vakantiedagen. Het voordeel daarvan is dat je bruto dagen inlevert terwijl je een netto uitbetaling ontvangt. Afhankelijk van je inkomen loopt je voordeel al snel op tot 40% van de betaalde contributie, ofwel zo’n 70 Euro per jaar.

Om gebruik te maken van deze regeling moet je dit kenbaar maken bij de KLM. Dat kun je doen via www.myklm.org  Klik op de knop “vakbondscontributie” rechts op de homepage. Behalve het regelen van je aanmelding kun je hier via een e-tool berekenen hoeveel vakantiedagen het je kost om mee te doen aan deze bruto/netto regeling. De aanmeldingstermijn sluit op 31 december 2006.

Binnenkort ontvang je als lid van FNV Bondgenoten het jaaroverzicht van de vakbondscontributie die je in 2006 hebt betaald. Dit overzicht moet je ondertekend inleveren bij je HR Manager. De KLM zal daar om verzoeken nadat je je voor de regeling hebt opgegeven. De uitvoering zal plaatsvinden in juli 2007. Dan worden de dagen ingehouden en het netto bedrag hiervoor uitbetaald.

Redactie Cabin Pressure.