Quick Scan Werkdruk volgende week uitgezet onder KLM Cabinepersoneel.

Gezond werken is belangrijk. Met name omdat het een belangrijke voorwaarde is voor behoud van je baan door weinig ziekteverzuim en het uiteindelijk verantwoord halen van je pensioen. Maar wat vind je zelf eigenlijk van je werksituatie? Ben je tevreden of vind je dat het eigenlijk beter moet?

Om hier beter inzicht in te krijgen, heeft FNV Bondgenoten speciaal voor KLM Cabine personeel een zgn. “Quick Scan Werkdruk” ontwikkeld met een aantal vragen. De bedoeling daarvan is dat er een zo accuraat mogelijk beeld ontstaat van je werk aan boord en ook de daarbij behorende mogelijk belastende aspecten.

Vanaf dinsdag 6 maart a.s. wordt de Quick Scan Werkdruk via de postvakken van onze leden verspreid. Ook zul je collega’s tegenkomen op de route of in het BMC die exemplaren voor je beschikbaar hebben. Belangrijk is dat je deze Quick Scan Werkdruk anoniem kunt invullen. Mocht je vragen hebben of wil je (meer) exemplaren ontvangen om te verspreiden, mail dan naar

Je zult je misschien afvragen waarom dit onderzoek voor jou van belang is. Wel, de uitkomsten hiervan kunnen belangrijke gegevens opleveren voor de verbetering van je arbeidsomstandigheden. Nu de KLM Cabine afdeling van FNV Bondgenoten is erkend door de KLM als onderhandelingspartner kunnen we jouw bevindingen meenemen in het overleg met de KLM. Wij raden je daarom aan om binnenkort mee te doen met het massaal invullen van de Quick Scan Werkdruk! Houd onze website in de gaten voor de resultaten van het onderzoek.

En tenslotte: voel je je thuis bij onze vakbond? Spreken onze speerpunten en onze directe en eerlijke aanpak je aan en wil je vaker direct betrokken worden bij de verbetering van je eigen arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden? Neem dan het initiatief en meld je aan als lid! Dat kan heel gemakkelijk en snel via onze website www.cabinpressure.nl

Maak nu gebruik van ons introductie-aanbod: 25 Euro voor zes maanden en profiteer daarmee van onze inzet, want zoals je merkt zijn wij écht voor jullie aan het werk!

Redactie Cabin Pressure.