Lufthansa-personeel dwingt loonsverhoging af

Duizenden werknemers van Lufthansa kunnen na twee jaar stilstand een loonsverhoging van 3,4% tegemoet zien. Daarnaast krijgen zij een eenmalige bonus van €525,- .

Vakbond Ver.di, de Duitse zusterorganisatie van FNV Bondgenoten, die 42.000 werknemers vertegenwoordigt (grond- en cabinepersoneel), heeft dit akkoord na stevige onderhandelingen met Lufthansa gesloten. De Duitse luchtvaartmaatschappij presteert veel beter dan twee jaar geleden. Toen werden de lonen bevroren in ruil voor een werkgelegenheidsgarantie tot 2008.

“Goed nieuws”, aldus Ingo Marowsky, Civil Aviation Secretary van de ITF  (International Transport Workers’ Federation). “Werknemers in de luchtvaart over de hele wereld hebben lang genoeg te lijden gehad van bevroren lonen en bezuinigingen. Het wordt tijd dat ze worden beloond voor hun geduld en flexibiliteit”. (Bron: ITF Website, 22 februari 2007)

Ook de KLM presteert momenteel veel beter dan enkele jaren geleden. Niet in de laatste plaats door onze inzet en de concessies die we hebben gedaan. De aandeelhouders zijn tevreden en tellen hun winst. De frustratie bij het cabinepersoneel is echter groot, want we werken veel harder voor hetzelfde geld en minder vrije tijd. Daar moet verandering in komen en daar zet de KLM-Cabineafdeling van FNV Bondgenoten zich voor in. Met professionele en onafhankelijke onderhandelaars vertaalt FNV Bondgenoten de wensen van haar leden in voorstellen die met de steun van de leden van het korps zullen worden omgezet in tastbare resultaten bij de komende CAO-onderhandelingen.

Bij de komende onderhandelingen zetten wij in op een loonsverhoging van 3% per jaar en een eenmalige uitkering als compensatie voor onze bijdrage aan het behaalde bedrijfsresultaat. Binnenkort zullen wij ook onze overige CAO-wensen bekend maken.

Redactie Cabin Pressure