FNV Bondgenoten/Cabin Pressure zeer verbaasd over stoelendans in subtop KLM.

FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heeft met grote verbazing kennis genomen van de aangekondigde stoelendans in de subtop van de KLM. Na de geruchtenstroom die enkele weken geleden op gang kwam en diverse publicaties hierover in de media, heeft Erik Varwijk zelf het nieuws van zijn vertrek gisteren bevestigd in een brief op Cabinet.

Erik Varwijk heeft gisteren tevens telefonisch contact gezocht met onze bestuurder Leen van der List, om in hoofdlijnen de ontstane situatie te schetsen. Daarbij nodigde hij ons als betrokken partij uit voor een extra management forum op maandag 14 mei a.s. Dan zullen hijzelf en President Directeur Peter Hartman een toelichting geven op de achtergrond van de voorgenomen besluiten. Namens FNV Bondgenoten/Cabin Pressure zullen Leen van der List, Wil Fortgens en Esther Klasens daarbij aanwezig zijn.

Het mag duidelijk zijn dat FNV Bondgenoten/Cabin Pressure zeer onaangenaam verrast is door deze ontwikkelingen. Met de komst van Erik Varwijk als Executive Vice President van Cabin Inflight Services leek er een einde te komen aan een tijdperk van onzekerheid, wantrouwen en miscommunicatie. Dat proces dreigt nu mogelijk vroegtijdig te worden verstoord. We willen de ontmoeting van maandag afwachten alvorens we ons uiteindelijke standpunt met betrekking tot het vertrek van Erik Varwijk zullen formuleren.

Redactie Cabin Pressure.