Overgrote meerderheid leden houdt vast aan oorspronkelijke CAO-voorstellen.

De leden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure hebben zich met een overweldigende meerderheid uitgesproken vóór het advies van de kaderleden met betrekking tot de CAO-onderhandelingen.

Van de ruim 40% van de leden die de afgelopen week hun stem uitbrachten stemde 93% voor het advies: vasthouden aan de oorspronkelijke CAO-voorstellen en bereid zijn daar zo nodig actie voor te voeren.

Morgen, zaterdag 26 mei, bespreken de kaderleden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure de uitslag van de ledenraadpleging en de daaruit volgende strategie voor de CAO-onderhandelingen die op 29 en 30 mei worden voortgezet. Eén conclusie kan echter zonder meer worden getrokken. Het is onze leden menens als het gaat om hun CAO-voorstellen en zij zijn bereid voor het realiseren van hun eisen zonodig naar het middel van het actievoeren te grijpen. Een unieke uitspraak in de geschiedenis van de CAO-onderhandelingen bij KLM Cabine.

De uitspraak van onze leden, gevoegd bij de opstelling van de ledenraad van de VNC, moet de KLM aan het denken zetten. Daarvoor heeft zij de komende Pinksterdagen. Laten we hopen dat de KLM "het Licht" ziet voor aanvang van de volgende onderhandelingsronde. Anders wordt een volgende stap gezet op weg naar een hete zomer aan het arbeidsvoorwaardenfront!

Van de uitkomst met betrekking tot de onderhandelingen van volgende week wordt natuurlijk direct na afloop van die onderhandelingen verslag gedaan op de website. Houd de berichtgeving daarover in de gaten.

Nog geen lid? We kunnen je steun bij de onderhandelingen goed gebruiken en nodigen je uit om je online aan te melden via deze website!

Want: meer leden, meer (cabine)druk, minder werkdruk, meer succes!

Redactie Cabin Pressure