Vragen over akties

Zoals jullie elders op deze site hebben kunnen lezen , heeft de kadergroep van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure na uitvoerig beraad besloten haar leden te adviseren het eindbod van de KLM in de CAO onderhandelingen af te wijzen. Nu zijn de leden zelf aan het woord: je zal deze week een begeleidende brief ontvangen, de officiële tekst van het eindbod, en een stembiljet.

Aangezien afwijzen van het bod waarschijnlijk leidt tot actie, kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je met vragen zit over de consequenties van je keuze. Als je tegen stemt, stem je indirect voor actie. Actie is tot op heden een onbekend fenomeen bij KLM Cabinepersoneel; alleen collega’s die bij andere maatschappijen hebben gewerkt, hebben er misschien ervaring mee. Het is dan ook logisch dat het woord “actie” allerlei vragen bij je oproept.

Als lid van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heb je het voordeel dat je niet alleen wordt vertegenwoordigd door toegewijde collega’s in de kadergroep, maar ook dat de grootste vakbond van Nederland achter je staat. FNV Bondgenoten heeft uitgebreide ervaring: niet alleen in onderhandelen, maar ook in actievoeren. Gespecialiseerde juristen adviseren daarbij over de (on)mogelijkheden van diverse soorten acties.

Wij hebben de belangrijkste vragen die ons tot nu toe hebben bereikt, op een rijtje gezet en beantwoord. Hiermee hopen we je op praktische manier te kunnen ondersteunen bij het bepalen van je stem. Je kunt deze lijst vinden onder de FAQ's > Aktie voeren.

Mocht je vragen hebben die je niet terugvindt in deze FAQ, dan kun je ons natuurlijk altijd mailen op