HET GAAT BEGINNEN !

Vandaag, woensdag 27 juni 2007, hebben wij aan KLM het ultimatum uitgebracht met daarin onze eisen waaraan een nieuw CAO-bod minimaal dient te voldoen. Voor de inhoud van dit ultimatum verwijzen we naar het eerder vandaag verschenen nieuwsbericht. Vooruitlopend op de reactie van de KLM is ook de eerste actie voorbereid waarmee we onze werkgever willen laten zien dat het ons ernst is. Dat we niet langer gedwee toezien hoe onze werkdruk toeneemt en het verlof afneemt. Dat het bieden van alleen een loonsverhoging geen soelaas meer biedt en dat de ongewenste gevolgen van bezuinigingen op lange termijn averechts kunnen werken voor het cabinepersoneel én het bedrijf.

De eerste actie (die we samen met de VNC uitvoeren) heeft een demonstratief karakter, is van korte duur en daarom vrij eenvoudig uit te voeren. Doel: het ultimatum kracht bijzetten. Hoe meer collega’s meedoen, des te groter is die kracht. Help mee je eigen arbeidsvoorwaarden te verbeteren en ook in de toekomst met plezier naar je werk te gaan. Wij zorgen voor de organisatie, maar kunnen niet zonder jullie steun en fysieke aanwezigheid nu het er op aan komt. Als we de ledenraadpleging mogen geloven, is 90% van onze leden bereid om actie te voeren. Ook de ledenraad van de VNC heeft zich uitgesproken voor acties. Dat zou een grote opkomst moeten betekenen. Overigens, je hoeft geen vakbondslid te zijn om mee te doen.

Hieronder het pamflet waarmee wij vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli bij het Bemanningencentrum collega’s gaan oproepen deel te nemen aan de eerste actie op dinsdag 3 juli aanstaande voor de ingang van de Dutch Dakota Association op Schiphol-Oost tijdens de afscheidsreceptie van Leo van Wijk. Bij voorkeur niet in uniform. Offer een deel van je vrije middag op voor een prettige en werkbare toekomst. Blijf niet aan de kant staan, maar zie het als een investering in je eigen arbeidsvoorwaarden. Denk verder dan je loonstrook. En probeer zoveel mogelijk collega’s/vrienden op de been te krijgen voor dit gezamenlijke doel. Stuur dit bericht door aan zoveel mogelijk vrienden/collega’s. We kunnen het niet alleen.

(Wij zoeken nog hulp voor het flyeren dit weekend. Het gaat om vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de spitsuren 06.00-10.00, 12.00-14.00 en 17.00-19.00 uur. Meld je aan bij het actiecomité via )

Het actiecomité


Pamflet:

ZWAAI LEO VAN WIJK UIT EN LAAT JE HOREN!

Op dinsdag 3 juli a.s. neemt Leo van Wijk afscheid als Voorzitter van de Raad van Bestuur van de KLM. Hij gaat verder als vice-president van Air France-KLM. Vele genodigden van naam uit binnen- en buitenland zullen zijn afscheid in de Dutch Dakota Club op Schiphol-Oost bijwonen.

De bonden willen de genodigden gepast verwelkomen en hen via een pamflet duidelijk maken dat de door Leo van Wijk bereikte resultaten (1 miljard winst in 2006) mede door het cabinepersoneel, het hardwerkende visitekaartje van de KLM, zijn gerealiseerd.

Zoals je ongetwijfeld weet hebben de leden van de vakbonden het eindbod van de KLM voor een nieuwe CAO voor het Cabinepersoneel afgewezen. Hoofdreden is, dat de KLM niet op onze wensen tot vermindering van de werkdruk wil ingaan zonder daar een ingreep in de Werk- en Rusttijdenregeling of anderen bezuiniging tegenover te stellen.

In grote meerderheid hebben de vakbondsleden besloten aan hun eisen vast te houden en tot het voeren van acties over te gaan . Dit mag gerust een historisch besluit genoemd worden, want voor het eerst in de geschiedenis laat het cabinepersoneel op deze manier van zich horen.

We gaan ludiek beginnen met het actietraject en hoe kunnen we dat beter doen dan door het opluisteren van een KLM feestje. Voor toepasselijke actieattributen, muziek en toespraken wordt gezorgd.

DOE MEE EN EIS EEN GOEDE CAO OP!

Hoe meer mensen hoe beter, hoe massaler de opkomst hoe duidelijker dat het ons echt ernst is. Niet alles is met geld te koop.

Dus meld je dinsdag 3 juli a.s. tussen 13.00 en 13.30 uur op P30, P 40, of bij het BMC. Er staan door FNV Bondgenoten en VNC geregelde bussen klaar om je heen en weer naar de Dutch Dakota Club te brengen. Je hoeft niet persé lid van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure of de VNC te zijn om aanwezig te zijn. Ook familieleden en vrienden die vinden dat jij en wij voor een goede zaak staan zijn van harte welkom. Het is uiteindelijk in ieders belang, dus laat je zien en horen!

Tot ziens op 3 juli, dan maken we er een mooie historische eerste actie van. Dresscode: vrijetijdskleding aangepast aan het weer. Laat wanneer je niet moet vliegen je uniform thuis.

De actie wordt gezamenlijk georganiseerd door de actiecomités van FNV Bondgenoten Cabin Pressure en VNC.

Meer weten over FNV Bondgenoten/Cabin Pressure kijk dan op www.cabinpressure.nl