Ingang winterdienst 2007/2008 met een feestelijk tintje!

Vandaag, zondag 28 oktober gaat de winterdienst in. Ditmaal is dat een heuglijk moment, want op deze dag treedt een onderdeel van de nieuwe CAO in werking. Op vluchten langer dan 11.30 uur of een GVDT langer dan 14.30 uur, wordt er op alle 747 combi en A330 vluchten een éénbander toegevoegd aan de bemanning en werkt de Purser boven de sterkte, in zijn eigenlijke functie dus. Concreet betekent dit dat de P boven de sterkte staat op vluchten naar BKK, ICN, NRT, HKG, KUL, JNB, PVG en MEX en ook op alle staartstukken die vanaf deze bestemmingen worden gevlogen.

Dit onderdeel van het nieuwe loopbaanbeleid heeft de laatste twee jaar tot veel onrust en discussie geleid. Natuurlijk hadden wij liever gehad dat dit hete hangijzer helemaal zou zijn opgelost door het op álle vluchten boven de sterkte plaatsen van de P. Echter, ook na hard onderhandelen voor en tijdens de afgelopen zomer, bleek dat een onhaalbare kaart. Wij zijn daarom trots op dit uiteindelijke resultaat, dat in ieder geval op de langste vluchten de broodnodige verlichting aan de bemanning geeft.

We kunnen rustig stellen, dat zonder de inzet van ons daadkrachtige onderhandelingsteam dit resultaat nooit bereikt zou zijn:

  • Uitbreiding van het aantal 53 posities op populaire bestemmingen.
  • De purser krijgt eindelijk op ICA weer de mogelijkheid zich te bewijzen in zijn functie: leidinggeven aan de M Class.

We zijn ervan overtuigd dat het verschil aan boord te merken zal zijn, zowel voor de passagiers als voor onze collega’s. Het is eens te meer een bewijs van de kracht van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure.

Ben je nog geen lid van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure? Wellicht kunnen we je met dit resultaat en de invoering daarvan vandaag overtuigen lid te worden. Want de strijd voor behoud en verbetering van onze arbeidsvoorwaarden eindigt natuurlijk niet bij dit succes, maar gaat door. Momenteel zijn we op diverse andere fronten voor je bezig. Versterking van onze gelederen is daarom belangrijk. Als we groter worden, kunnen we nóg scherper onderhandelen dan nu al het geval is. Wacht dus niet langer en meld je aan!

Bel 0900-9690 (lokaal tarief). Vermeld duidelijk KLM Cabine. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap. 

Redactie Cabin Pressure.