Skip to main content

Vervolg PBS overleg volgende week van start.

05 januari 2008

Zoals eerder op onze website aangekondigd gaat de PBS werkgroep, die wordt gevormd door vertegenwoordigers van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure, VNC en KLM, binnenkort opnieuw aan de slag. Het doel van de partijen daarbij is om, zonder barrières vooraf, te komen tot creatieve oplossingen voor de problemen waar men keer op keer tegenaan loopt.

Ons voorstel om hierbij gebruik te maken van een objectieve gespreksleider is door de KLM gehonoreerd. KLM heeft hiervoor Aart Slagt naar voren geschoven. Als Vice President Fleet Services en door zijn ervaring bij Planning & Assignment Vliegdienst heeft hij een goed gevoel voor de materie. Tijdens een kort maar intensief gesprek dat wij met hem hadden is ons duidelijk geworden dat hij goed in staat zal zijn om voldoende afstand te bewaren en daardoor zijn rol als objectieve gespreksleider goed kan vervullen.

Wij gaan met open vizier het gesprek aan. Kort samengevat staan wij voor:

  • Zoveel mogelijk invloed op en inzicht in de indeling, ook op langere termijn.
  • Zoveel mogelijk zeggenschap over de vrije tijd van CA’s dóór CA’s.
  • Een sluitende vervolgindeling na een reserveblok.

Dit willen we bereiken door het langdurig testen van PBS naast Plan en Go. Dat heeft als voordeel dat kinderziektes uit het systeem kunnen worden gehaald voordat men ‘live’ gaat. Bovendien kan daardoor ook het ‘biedgedrag’ van ons, de gebruikers, worden gemonitoord. Daarbij gaan we ervan uit dat de teksten uit het CAO Protocol en de bestaande WRR afspraken de kaders stellen. Wanneer echter blijkt dat we daar van af moeten wijken om voor CA's een reëel voordeel  te behalen, dan staan we daar niet op voorhand afwijzend tegenover.

Tenslotte willen we herhalen dat we een kwalitatief goed systeem belangrijker vinden dan een snelle invoering ervan. Als zeer betrokken supporters wensen we de werkgroep vanaf de zijlijn heel veel succes!

Redactie Cabin Pressure.