Skip to main content

Goed nieuws: Purser boven de sterkte in zomer op 7 vluchten!

17 januari 2008

Vandaag is tijdens het cabineoverleg door de KLM toegezegd dat het aantal 747 Combi-vluchten waarop de purser weer boven de sterkte werkt, tijdens de zomerdienst op zeven uitkomt. In de zomer zijn vliegtijden doorgaans korter en op basis daarvan zou een terugval van acht naar vijf vluchten plaatsvinden t.o.v. de winterdienst. De afspraak was immers dat op vluchten met een vliegtijd langer dan 11.30 uur (of een GVDT van 14.30 uur of langer) de purser weer boven de sterkte zou komen. In de zomerdienst zouden MEX, ICN en PVG hier niet aan voldoen.

Ondanks dat MEX en PVG deze zomer op de minuut nauwkeurig buiten deze regeling zouden vallen, heeft de KLM besloten de extra CA op deze twee vluchten te handhaven. Hiermee geeft de KLM het signaal de werkdruk in ieder geval op deze vluchten serieus te nemen.

Met deze handreiking van de KLM, die wij in dank aanvaarden, krijgt de door ons gedeeltelijk teruggedraaide afspraak uit het loopbaanakkoord, een extra dimensie! Wij blijven ons tegelijkertijd ook inzetten om te komen tot structurele afspraken.

Eerder meldden wij, dat ICN inbegrepen zou zijn in de regeling. Dit blijkt vooralsnog op een misverstand te berusten. 

Redactie Cabin Pressure