Skip to main content

Uitstel uitspraak in stand-by zaak

20 januari 2008

FNV Bondgenoten procedeert namens een aantal van haar leden al enkele jaren tegen de KLM over de inschaling van een groep voormalige stand-by stewardessen. (Zie ons achtergrondartikel FNV Bondgenoten naar de rechter voor ex stand-by stewardessen).

Ondanks onze actieve inzet in deze zaak en tot onze grote frustratie, is een uitspraak reeds meerdere malen uitgesteld door het Gerechtshof te Amsterdam. Zo ook bij de laatste arrestdatum van 3 januari jl..

FNV Bondgenoten procedeert in deze zaak naast de twee eiseressen ook voor zo’n twintig andere stewardessen. Het arrest is echter van belang voor een nog veel grotere groep werknemers. Zij allen ervaren het lange wachten op het arrest als rechtsweigering. De advocaat die zich namens FNV Bondgenoten/Cabin Pressure met deze zaak bezighoudt, Mr. M.A.C. Vijn, heeft aan het Gerechtshof het brede belang van de zaak onlangs nogmaals toegelicht. Zij heeft aan het Gerechtshof het dringende verzoek gedaan om uiterlijk op de eerstvolgende arrestdatum, te weten 28 februari 2008, daadwerkelijk arrest te wijzen.

Wij hopen hierover zo spoedig mogelijk positief te kunnen berichten.

Redactie Cabin Pressure