Skip to main content

Negatief advies PBS-compromis

03 april 2008

Vandaag is de kadergroep van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure bijeengeweest om zich een oordeel te vormen over het door de KLM en VNC-bestuur bereikte compromis over PBS. De kadergroep heeft besloten om het compromis met een negatief stemadvies voor te leggen aan haar leden. FNV Bondgenoten/Cabin Pressure blijft geloven in een Personal Bidding System waarbij zij zich baseert op het eerder gedane voorstel. Daarover willen we op ieder moment het gesprek aangaan.

Binnen nu en twee weken zullen wij een stembiljet met een toelichting naar de huisadressen van alle leden sturen. Daarnaast gaan we voorlichtingsbijeenkomsten houden die voor leden en niet-leden toegankelijk zijn. Data en locatie zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

We kunnen ons de verwarring die door diverse publicaties is ontstaan goed voorstellen. Wij willen ons niet laten verleiden tot een welles-nietes spelletje tussen vakbonden. Daarom reageren we niet inhoudelijk op aantijgingen dat wij op inhoud en verantwoordelijkheid inzake PBS zouden zijn afgehaakt. Niets is overigens minder waar. We hopen dat onze collega’s uiteindelijk inzien dat kwaliteit op meerdere punten belangrijker is dan presteren op deelgebieden tegen iedere prijs.

Lees onze bezwaren goed, lees het KLM/VNC-compromis, de vragen en antwoorden op de PBS FAQ en probeer op basis daarvan een oordeel te vormen. Realiseer je daarbij dat onze bezwaren mede tot stand zijn gekomen door de signalen die we van jullie krijgen. Blijf vooral ook schrijven. Dat stelt ons in staat de belangen van onze leden en van het cabinepersoneel in het algemeen zo goed mogelijk te behartigen.

Redactie Cabin Pressure