Skip to main content

Voorjaarsoverleg: FNV Bondgenoten eist behoud van koopkracht.

24 april 2008

Vandaag, 23 april,  is in Den Haag het voorjaarsoverleg begonnen. Dit traditionele jaarlijkse overleg brengt werkgevers, werknemers en kabinet bij elkaar voor verkennende gesprekken met betrekking tot werk en inkomen. FNV Bondgenoten is als grootste Nederlandse vakbond één van de belangrijkste spelers aan tafel. We zijn blij dat FNV Bondgenoten/Cabin Pressure hiervan deel uitmaakt en zodoende volop profiteert van deze Haagse contacten.

Het belangrijkste agendapunt van FNV Bondgenoten bij het overleg dit jaar is koopkracht. In het regeerakkoord beloofde het kabinet dat burgers ieder jaar 1 procent meer te besteden zouden krijgen. Volgens FNV Bondgenoten gaat het het kabinet echter niet lukken die belofte na te komen. Vanuit die gedachte pleit FNV voorzitter Agnes Jongerius o.a. voor uitstel van de geplande verhoging van de btw (van 19 naar 20 procent in 2009). Ze heeft daarom namens FNV Bondgenoten gedreigd om met hoge looneisen te komen, tot meer dan 4 procent!

FNV Bondgenoten maakt zich in dit voorjaarsoverleg niet alleen zorgen over deze btw-verhoging, maar ook over de dreigende bezuinigingen in de kinderopvang. Door aangekondigde maatregelen dreigen veel voorzieningen óf te verdwijnen óf onbetaalbaar te worden. Ook voor de leden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure een actueel thema.

Wij hebben het voorrecht te kunnen samenwerken met een vakorganisatie waarvan de invloed gelukkig verder reikt dan de Luchthaven Schiphol. De expertise van onze kaderleden en het Dagelijks Bestuur (allen vliegende collega’s), samen met onze professionele bestuurders/onderhandelaars is een perfecte combinatie. De resultaten daarvan zijn natuurlijk al langer zichtbaar in het cabineoverleg. En als het aan ons boegbeeld Agnes Jongerius ligt, dan zul je dat dus vanaf 2009 ook werkelijk gaan voelen in je portemonnee!

Redactie Cabin Pressure