Skip to main content

Bijkomende afspraken Europa en ICA online

09 augustus 2008

Ieder seizoen worden in de Planning- en Assignment Commissie (PAC) de vluchtschema’s besproken. Namens FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heeft Marck de Jonge zitting in de PAC. Als afwijking van de CAO-regels gewenst is, maakt de PAC daarover bijkomende afspraken met de KLM. Deze zijn niet in de CAO terug te vinden, omdat ze van de CAO afwijken en per winter/zomerdienst kunnen verschillen.

Op het moment dat je ze nodig hebt, kun je de bijkomende afspraken meestal nergens vinden. MyKLM is helaas nog steeds een doolhof. Daarom hebben wij een aantal van de bijkomende afspraken, in navolging van de CAO, nu ook online gezet. Zie de knop "CAO en afspraken" in het linkermenu. Met een enkele muisklik heb je toegang tot de informatie die je nodig hebt.

Naast de afspraken met betrekking tot je indeling zijn er nog meer bijkomende afspraken, zoals alles wat buiten de CAO is overeengekomen over het loopbaanbeleid. Het is een hele onderneming om alle afspraken die in het verleden tussen KLM en de VNC zijn gemaakt boven tafel te krijgen. Stukje bij beetje komt er echter structuur in. We zullen zoveel mogelijk van de bijkomende afspraken verzamelen, publiceren en up-to-date houden. Immers, één van onze motto’s is transparantie en we streven ernaar alle voor jou belangrijke informatie altijd en overal toegankelijk te maken.

pdf Bijkomende afspraken Europa          pdf Bijkomende afspraken ICA

Redactie Cabin Pressure