Skip to main content

Overzicht winterschema’s

15 augustus 2008

Gisteren hebben de Planning & Assignment Commissie (PAC) en de KLM de winterschema’s vastgesteld. In de PAC behartigen FNV Bondgenoten/Cabin Pressure en de VNC de belangen van het KLM Cabinepersoneel waar het gaat om vluchtschema’s en bijbehorend reisverlof. Hierbij een overzicht van de winterschema's (pdf).

De A330 komt deze winterdienst beter uit de verf dan voorheen. Na de regen aan klachten krijgt ALA een extra dag reisverlof. Ook DFW krijgt er een dag reisverlof bij door gewijzigde vertrek/aankomsttijden. Door een langere vliegtijd in de winter wordt de 3-daagse DMM/DOH afgerekend met 3 dagen RV. Eindelijk eens wat lucht voor degenen die A330 vliegen.

De meest populaire vluchten houden dezelfde omlopen. Op LAX komt er op veler verzoek meer variatie in de schema’s. Incidenteel kunnen er op verschillende bestemmingen langere stops zijn voor de hele crew of voor CA53 door het vliegen met andere vliegtuigtypes. Houd daarom Plan & Go in de gaten. En, net als in het vorige winterseizoen vliegt de Purser op 8 bestemmingen van de 747-Combi boven de sterkte, een direct gevolg van onze deelname aan de CAO-onderhandelingen van vorig jaar.  

De PAC hoort graag hoe jullie de schema’s ervaren. Zoals blijkt is er hard gewerkt om jullie wensen, voor zover mogelijk, in de schema’s tot uitdrukking te brengen, waarvoor onze complimenten.

Redactie Cabin Pressure