Skip to main content

10 oktober: Praat mee over nieuwe CAO!

19 augustus 2008

De (digitale) inkt van de CAO 2007-2009 is nog maar net droog of we gaan ons al weer bezighouden met de volgende CAO-onderhandelingen die in het voorjaar van 2009 starten. Voor de tweede keer is FNV Bondgenoten/Cabin Pressure van de partij.
 
De vorige CAO-onderhandelingen vonden kort na onze erkenning plaats. We hebben nu meer voorbereidingstijd en dat stelt ons in staat om de inspraak van onze leden nog beter en directer aan te pakken. We kunnen en willen hen daarom in een vroeger stadium bij de totstandkoming van onze CAO-wensen betrekken. Met andere woorden: ZIJ bepalen met welke onderwerpen we aan de slag moeten. Directe invloed was voor veel leden de vorige keer al een onbekende, maar aangename ervaring.
 
Op vrijdag 10 oktober aanstaande organiseren wij een bijeenkomst waar je bestuurders, actieve leden en elkaar kunt laten weten welke onderwerpen volgens jou niet in de voorstellen van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure mogen ontbreken. Dat hoeven niet persé de meest voor de hand liggende onderwerpen te zijn. Uit ervaring weten we dat er onder het cabinepersoneel originele en briljante ideeën leven!
 
FNV Bondgenoten/Cabin Pressure onderscheidt zich door haar democratische en transparante aanpak. Maak als lid gebruik van je mogelijkheden tot inspraak en kom naar deze CAO-inventarisatiedag. De locatie wordt begin september bekendgemaakt en alle leden ontvangen nog een uitnodiging op het huisadres. Het is wel van belang dat je je opgeeft als je op deze dag aanwezig wilt zijn. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@cabinpressure.nl  onder vermelding van "CAO-inventarisatie 10 oktober".

Alle ideeën die tijdens deze dag opkomen, worden samen met zaken die onderdeel vormen van ons beleid samengevoegd tot conceptvoorstellen. Deze zullen dan ter beoordeling worden voorgelegd aan alle leden, voordat ze worden omgezet in onze definitieve voorstellenbrief aan de KLM.

Laat anderen niet beslissen over je arbeidsvoorwaarden. Oefen zelf direct invloed uit!
 
Als je nog niet aangesloten bent bij FNV Bondgenoten/Cabin Pressure en je wilt dat er eindelijk eens naar je geluisterd wordt, meld je dan hier aan als lid. Je bent dan ook van harte welkom op 10 oktober om mee te praten over jouw werk, jouw belangen, jouw leven!
 
Redactie Cabin Pressure.