Skip to main content

CAO-sessie: "Betrokken op weg naar succes".

11 oktober 2008

Onder het motto “Betrokken op weg naar succes”, is vrijdagmiddag 10 oktober een enthousiaste groep leden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure op Schiphol-Oost bij elkaar geweest om te discussiëren over het komende CAO traject.

De vele suggesties die vooraf waren gemaild, werden geïnventariseerd aangeboden in een aantal hoofdthema’s, waaronder bijvoorbeeld belonen, pensioenen, cabinesamenstelling en arbeidstijden. De presentatie die daarvan gemaakt was, diende als leidraad voor een zeer verhelderende discussie.

Eerst verkennen, dan kiezen
Alle ideeën die zijn besproken, zullen samen met andere zaken die onderdeel vormen van ons beleid, op 6 november aanstaande door het Dagelijks Bestuur en de kaderleden worden samengevoegd tot conceptvoorstellen. Deze zgn. “top 10” van voorstellen zal half november ter beoordeling aan alle leden worden voorgelegd, door middel van een brief op het huisadres. Iedereen heeft op die manier de mogelijkheid zijn/haar prioriteiten kenbaar te maken. Vervolgens zullen de voorstellen, in de door onze leden gekozen volgorde worden opgenomen in de definitieve voorstellenbrief, die waarschijnlijk in februari 2009 aan KLM zal worden aangeboden.

Democratisch 
Uit het enthousiasme van de volle zaal bleek dat onze democratie werkt. Men vond het een verademing om zelf mee te kunnen praten over eigen arbeidsvoorwaarden en belangen. En zo hoort het ook: Open, Eerlijk, Daadkrachtig, Democratisch en Professioneel!

Voel je je ook aangesproken door onze aanpak? Meld je aan voor het introductielidmaatschap via de website! €25 voor de eerste zes maanden, daarna nooit meer dan €15,40 per maand). Lees meer over de voordelen van het lidmaatschap op onze website. Als je je rechten op persoonlijke juridische bijstand wilt meenemen van een andere vakbond, dan is dat mogelijk. In dat geval, betaal je echter direct de gebruikelijke contributie.

Redactie Cabin Pressure