• Home
  • 2008
  • Enquête CAO-voorstellen vandaag verzonden!

Enquête CAO-voorstellen vandaag verzonden!

20 november 2008

31 Maart 2009 loopt de huidige CAO voor het KLM Cabinepersoneel af. Dat betekent dat we weer gaan onderhandelen over een nieuwe CAO. Die nieuwe CAO is jóuw CAO en daarom vinden wij het van belang dat zoveel mogelijk leden zich uitspreken over de voorstellen. Wij hanteren niet voor niets het ‘one man one vote’ principe: Ieder lid heeft bij ons een stem!

Op basis van e-mails, reacties op ons forum, de CAO-inventarisatiedag en onze ervaringen in de directe belangenbehartiging, is een lijst met voorlopige voorstellen opgesteld. Voordat wij die voorstellen bij de KLM indienen, willen we eerst weten of onze individuele leden het daarmee eens zijn en welke prioriteit door hen aan ieder van de voorstellen gegeven wordt.

Daarom is er vandaag aan alle leden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure een uitgebreide enquête verstuurd. Er staan specifieke vragen in over bijvoorbeeld rust en vrije tijd, inkomen, levensfasebewust personeelsbeleid en de duur van de CAO. Maar ook wordt je mening gevraagd over meer algemeen maatschappelijke vraagstukken die raakvlakken hebben met KLM.

We merken dat steeds meer collega’s inzien dat alleen een sterke, professionele en daadkrachtige cabinebond opgewassen is tegen de uitdagingen die ons te wachten staan.

Ben je nog geen lid van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure maar wil jij zelf ook eindelijk eens meebeslissen? Twijfel dan niet langer en Meld je nú aan! Het introductielidmaatschap kost €25 voor de eerste zes maanden en daarna betaal je nooit meer dan €15,40 per maand. Bovendien: als je vóór 1 december lid wordt, mag ook jij je prioriteiten voor de komende CAO aangeven.
Lees meer over de voordelen van het lidmaatschap op onze website.

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!

Redactie Cabin Pressure

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief