Plan voor oplossingen recessie.

We zien het aan boord, op televisie, in de krant: voor het eerst in decennia is Nederland in een serieuze recessie aangeland. Wat begon als een financiële crisis is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde economische crisis waarvan het einde zich nog niet lijkt aan te dienen.

Onze gevoelige luchtvaartsector krijgt ook harde klappen. Sommige maatschappijen gaan failliet, andere lopen langs de rand van de afgrond. Ook bij KLM zullen de gevolgen te merken zijn. Door een productiekrimp van 3% is er een overschot aan cabinepersoneel. In samenspraak met KLM doen we er alles aan om de gevolgen zo beperkt mogelijk te houden. Elders op onze site kun je hierover lezen. Uiteindelijk is het belangrijk om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

Aangezien de crisis breder is dan alleen onze sector en  de werkloosheid naar verwachting flink gaat toenemen, is het goed te weten dat FNV Bondgenoten zich hard maakt om niet alleen voor het cabinepersoneel, maar ook op landelijk niveau zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. FNV Bondgenoten denkt actief mee over de vraag hoe we deze recessie het beste kunnen doorstaan. In overeenstemming met ons democratische karakter, word je uitgenodigd je mening te geven over verschillende plannen om de crisis te bestrijden en de sociaal-economische gevolgen tot een minimum te beperken. Meer hierover kun je lezen in dit artikel .

Redactie Cabin Pressure

Juist in deze tijden van onzekerheid is het belangrijk om aangesloten te zijn bij een vakbond die strijdt voor jouw baan. FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heeft daarbij als voordeel dat ze landelijk opereert. Hoe meer leden, hoe meer steun. Maak ons nog sterker en sluit je aan! Vul nu het online aanmeldingsformulier in!