Meld ons je PBS-ervaringen

Het proefdraaien met PBS is inmiddels begonnen en de eerste roosters zijn gemaakt. De test met de tweeweekse reservestelling was al eerder ingegaan. KLM en vakbonden bepalen op 27 augustus aanstaande of aan alle gezamenlijk opgestelde acceptatiecriteria voor definitieve invoering is voldaan. FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heeft er destijds op aangedrongen de lat hoog te leggen, omdat een indelingssysteem voor onze beroepsgroep ingrijpende gevolgen heeft voor ons privéleven, het plezier in ons werk en onze gezondheid.

KLM onderzoekt en evalueert de resultaten tijdens de proefdraaiperiode. Ook wij willen graag weten wat jullie ervaringen zijn met het proefdraaien, zodat we een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de werking van PBS inclusief de nieuwe reservedienst. Dit helpt ons verder bij het bepalen van onze houding bij het zogenaamde Go/No Go-besluit op 27 augustus. Temeer daar de proefperiode voor PBS korter is dan wij graag hadden gezien, is het van groot belang zo veel mogelijk meningen te peilen.

Wij vragen leden en niet-leden daarom hun bevindingen, zowel positief als negatief, te sturen aan   zodat we tijdig de balans kunnen opmaken. Ook verzamelen we alle reacties die op het forum binnenkomen. Het forum is echter alleen toegankelijk voor leden.
 
De kernvraag is uiteraard of je rooster overeenkomt met je biedingen, maar minstens zo belangrijk is wat je vindt van de gebruiksvriendelijkheid van PBS. Daarnaast zijn we benieuwd naar jullie ervaringen met de tweeweekse reservedienst.

Redactie Cabin Pressure