KLM publicaties over PBS

Hoewel de periode erg kort is, is het proefdraaien met PBS nog volop aan de gang. De test met de tweeweekse reservestelling was al eerder ingegaan. KLM en vakbonden bepalen op 27 augustus aanstaande echter pas of aan alle gezamenlijk opgestelde acceptatiecriteria voor definitieve invoering is voldaan.

Iedereen begrijpt en ervaart door het proefdraaien dat PBS zeer ingrijpende gevolgen heeft voor ons privéleven, het plezier in ons werk en onze gezondheid. KLM publiceert inmiddels op de PBS-wijzer en in Plan&Go artikelen over de naderende (mogelijke) implementatie van PBS op 9 september aanstaande. KLM neemt daarbij voor het gemak alvast een voorzetje op iets wat nog helemaal geen voldongen feit is en wat formeel nog besloten moet worden in het extra cabineoverleg van 27 augustus. De concrete informatie over de duur van Plan&GO en de laatste peildag in Plan&Go die nu door KLM wordt gegeven is zeer prematuur. FNV Bondgenoten/Cabin Pressure is dan ook zeer ongelukkig met de schijn die wordt gewekt dat de implementatie van PBS een voldongen feit is. Niets is namelijk minder waar.

Zowel de voorlopige uitkomsten uit de enquête van KLM als die van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure laten verontrustende resultaten zien. Het is dus nog maar zeer de vraag of PBS in deze vorm de toekomst wordt.

Laat je daarom niet misleiden door de informatie die KLM je nu op voorhand geeft. 27 augustus is namelijk het moment van GO of NO GO. Dus nogmaals, pas dan zal duidelijk zijn of aan alle acceptatiecriteria voor definitieve invoering is voldaan en geen dag eerder.

Redactie Cabin Pressure

Ook lid worden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure? Meld je nu aan via de website!