Skip to main content

Reactie KLM op onze brandbrief over kerstoperatie

15 januari 2010
Zoals te lezen is in ons nieuwsbericht van 30 december jl. heeft FNV Bondgenoten/Cabin Pressure KLM in een brief om opheldering gevraagd over de oorzaken van de krappe planning die rond de Kerst leidde tot de verstoringen in de indelingen van veel collega’s. Hun flexibiliteit werd ernstig op de proef gesteld. Inmiddels heeft KLM per brief gereageerd.

De strekking van het antwoord van KLM komt overeen met het bericht dat op 13 januari op MyKLM verscheen, waarin het bedrijf erkent dat er een (te) grote wissel is getrokken op het incasseringsvermogen van het korps. KLM zegt in de brief dat zij zich aan de CAO heeft gehouden, ook waar het gaat om compensatie. Waar dit fout is gelopen, zal zij dit herstellen. Verder heeft KLM ons alle bijkomende afspraken van de CAO 1994 gestuurd die nog niet in ons bezit waren. Wij werden namelijk onaangenaam verrast toen KLM op het hoogtepunt van de problemen een ons onbekende bijkomende afspraak uit de hoge hoed toverde, die het mogelijk maakte om -1 CA te vliegen zónder configuratieaanpassing.

We constateren dat KLM zich realiseert dat de planningsproblemen ingrijpende en zeer ongewenste gevolgen hebben gehad voor veel collega’s en dat de loyaliteit van het korps een dieptepunt heeft bereikt. Een evaluatie van de problemen in de afgelopen periode zal worden gestart en KLM zal de nodige maatregelen nemen om terug te keren naar een normale bedrijfsvoering. De uitkomst van de evaluatie en de te nemen maatregelen zullen met ons worden besproken in een extra overleg op 25 januari.

FNV Bondgenoten/Cabin Pressure gaat ervan uit dat dit extra overleg daadwerkelijk resultaat gaat opleveren. Dat is KLM aan het zwaar op de proef gestelde korps verplicht. De problemen in de planning kwamen bovenop de al bestaande ontevredenheid  over PBS en de werkdruk op Europa. Ons geduld raakt op. KLM zal nu echt met bevredigende oplossingen moeten komen.

Redactie Cabin Pressure