Skip to main content

Het onafhankelijke vertrouwensteam voor KLM cabinepersoneel

06 februari 2010

KLM cabinecollega’s die door omstandigheden niet via de gebruikelijke kanalen binnen KLM hun problemen of zorgen kenbaar willen of kunnen maken, kunnen terecht bij het onafhankelijke vertrouwensteam voor KLM cabinepersoneel, het OVTC.

Persoonlijk
Het vertrouwensteam beoogt aandacht te schenken aan feiten en omstandigheden die van invloed zijn op het persoonlijk welbevinden en functioneren van onze collega’s. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ongewenste intimiteiten, overmatig alcoholgebruik, problemen in de privésfeer of disfunctionerende collega’s. Zo mogelijk en zo nodig kan er contact worden opgenomen met de betreffende persoon voor begeleiding en advies.

Vertrouwelijk
Een teamlid is buiten het team verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke zaken die hem of haar uit hoofde van het lidmaatschap zijn toevertrouwd. Het team is onafhankelijk, opereert zelfstandig en staat organisatorisch los van KLM . Er vindt dan ook geen vertrouwelijke informatie-overdracht plaats naar KLM. Zowel de melder als de persoon in kwestie kan rekenen op volledige anonimiteit.

Contact
Het team bestaat uit zes cabinecollega's. Ze zijn bereikbaar via de bekende postbus van het vertrouwensteam op het bemanningencentrum en via ovtc@live.nl. Schroom niet en maak er gebruik van!

Redactie Cabin Pressure