Skip to main content

PBS-evaluatie: de tijd dringt!

16 maart 2010

Tot en met 22 maart aanstaande kun je de PBS-evaluatie invullen. Wij roepen iedereen op om dat ook daadwerkelijk te doen, want hoe meer mensen deelnemen, hoe beter het beeld. Dus: vul hem in en spoor je collega’s en vliegende vrienden aan dat ook te doen. De essentie van de enquete zit in de laatste vraag, die gaat over het vertrouwen dat je hebt in PBS en de voorgestelde veranderingen. 

Wij willen bij dezen nogmaals de vier keuzemogelijkheden onder je aandacht brengen, omdat we vinden en ook horen van collega's dat KLM daarover in haar communicatie en in de enquete zelf niet erg duidelijk is. Wij benadrukken dat alleen antwoordmogelijkheid 4 een terugkeer naar Plan&Go kan inhouden, als tenminste 50% van de deelnemers hiervoor kiest.

We vragen je om de evaluatie op basis van je eigen ervaringen en verwachtingen in te vullen.Het is niet onze intentie je keuze te beïnvloeden. Het is echter wel van belang dat je goed geïnformeerd wordt over de keuzemogelijkheden. Daarom lichten we die hier nog even toe.

Vraag:

“Heb je er vertrouwen in dat PBS het komende halfjaar kan uitgroeien tot een goed verzoekensysteem?”

Antwoordmogelijkheden:

  1. Ik heb vertrouwen; ik vind het nu al een goed systeem
  2. Ik heb redelijk vertrouwen in het systeem en de voorgenomen verbeteringen
  3. Ik heb weinig vertrouwen, want er moet veel verbeterd worden in het komende half jaar
  4. Ik heb geen vertrouwen meer in PBS en de voorgenomen verbeteringen

Consequenties:

  • Bij een keuze voor optie 1 of 2 geef je aan dat je PBS als indelingssysteem wilt behouden.
  • Bij een keuze voor optie 3 geef je aan dat je de aanpassingen in PBS een kans wilt geven. PBS als indelingssysteem blijft dan in ieder geval bestaan tot het volgende evaluatiemoment op 1 oktober 2010, conform het protocol dat wij in augustus 2009 met KLM afspraken.
  • Alleen wanneer gedurende het referendum 50% of meer van de deelnemers kiest voor optie 4, dan betekent dat in zijn ultieme consequentie een terugkeer naar Plan & Go, versie 2009. Dat wil zeggen inclusief een 14 daagse indeling en een vijfdaagse blokreserve zoals we die kenden voor de invoering van PBS.

Redactie Cabin Pressure