Skip to main content

KLM Over The Rainbow

04 mei 2010
Een aantal KLM’ers wilde eens dat KLM verder keek dan de horizon en een kijkje nam óver de regenboog. Zij namen het initiatief voor “KLM Over The Rainbow”. Het is een nieuw netwerk bij KLM, dat speciaal bestemd is voor onze collega’s die zich Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel of Transseksueel noemen. Het specifieke doel van het netwerk is wederzijdse ondersteuning in de acceptatie van hun seksuele geaardheid binnen de diverse afdelingen bij KLM. Bij Iklmovertherainbow.jpgnflight Services zul je niet direct denken aan discriminatie op basis van seksuele geaardheid, maar hoe is dit eigenlijk op al die andere afdelingen bij KLM? En voelt men zich geaccepteerd? Deze verschillende vragen motiveerden Marvin Burchartz, Warner van der Veer en Michiel Laumans om een bestuur te vormen en het netwerk te starten.

Een LGBT- netwerk (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender) bestaat al jaren bij veel grote bedrijven en overheidsinstanties. Echter, hoe roze KLM ook is, hierin bleef ze opmerkelijk genoeg achter. Mensen zullen wellicht denken dat anno 2010 dit soort initiatieven ook niet meer nodig is, maar hoe ervaart de specifieke doelgroep dat zelf? Voelt men zich geaccepteerd op zijn of haar afdeling? Of heerst er nog steeds de moraal er maar beter niet over te praten op de werkvloer? Staat het iemands professionele ontwikkeling in de weg en heeft men ervaringen met afwijzingen vanwege seksuele geaardheid? Worden collega’s wel eens gepest om hun seksuele voorkeur en als dat zo is, hoe ervaren ze dit? Want, wanneer is het pesten grappig en wanneer is het kwetsend?

Zowel FNV Bondgenoten/Cabin Pressure als KLM ondersteunen het initiatief van harte. Daarom brengen wij KLM Over The Rainbow graag onder jullie aandacht. Om het maximale uit het netwerk te halen, is het voor nu belangrijk om het netwerk uit te breiden. Het zal echter alleen kunnen bestaan uit medewerkers van KLM. Op 21 mei 2010 vindt de eerste borrel plaats, vanaf 17.00 uur in Wings (de oude verkeerstoren op Schiphol-Oost). Iedereen die werkzaam is binnen de gehele KLM Groep (bijvoorbeeld KLC, MP en HV) is welkom, ook als je niet direct binnen de doelgroep valt. Er zal worden uitgelegd wat KLM Over The Rainbow is en wat men doet. Daarnaast is het mogelijk om te netwerken op professioneel en sociaal niveau, van gedachten te wisselen en ervaringen te delen over het “LGBT-zijn” in 2010 bij KLM.

Op dit moment is het al mogelijk je  aan te sluiten bij KLM Over The Rainbow via Facebook en Linked In. Via deze sites word je op de hoogte gehouden van de activiteiten, borrels en andere zaken die van toepassing zijn op het LGBT-netwerk. Dus zie jij een initiatief als dit helemaal zitten, meld je dan vandaag nog aan via Facebook of Linked In en kom op 21 mei a.s. naar de eerste borrel van KLM Over The Rainbow!

Redactie Cabin Pressure