Skip to main content

FNV Referendum AOW en Pensioenen

19 juni 2010

Dit weekend valt er bij 1,4 miljoen FNV leden een brief op de deurmat waarin zij worden opgeroepen om hun mening te geven over het principeakkoord tot het aanpassen van de AOW en pensioenwetgeving. Een akkoord dat tussen werknemers en werkgeversorganisaties is gesloten. Wij roepen onze leden op om hun stem niet verloren te laten gaan en gebruik te maken van het democratisch recht om je mening tegeven.

De beslissing die wordt voorgelegd is geen eenvoudige, daarom vind je de nodige informatie op de website van de FNV. Daarnaast is er een document met de meestgestelde vragen opgesteld. In aanvulling daarop laten we je weten dat het op bedrijfsniveau mogelijk blijft om oplossingen te zoeken voor het tijdig pensioneren van collega's met zware beroepen.

Het mag duidelijk zijn dat we ons werk als zwaar aanmerken en dat we ons, naast maatregelen gericht op het terugdringen van de werkbelasting, sterk zullen maken voor het handhaven van de mogelijkheid om op je 60e verjaardag met pensioen te gaan

De komende week zullen op een groot aantal plaatsen in het land informatieve ledenbijeenkomsten worden gehouden. We adviseren je om als het even kan naar één van deze bijeenkomsten te gaan, zodat je mogelijk nog beter geïnformeerd je beslissing kan nemen. Aanmelden voor die bijeenkomsten is gewenst.

We hopen dat de informatie op de websites en de eventueel door jou te bezoeken bijeenkomst je helpen bij het vinden van jouw antwoord op de vraag die je in het referendum krijgt voorgelegd. Stemmen over het referendum kan tussen 18 juni en 30 juni uitsluitend via een daarvoor speciaal ingerichte website. Hoe dat werkt lees je in de ‘Referendumbrief', die aan ieder lid is gezonden.

We wensen je veel wijsheid bij het beoordelen van het akkoord. Een akkoord waarvan de FNV-onderhandelaars vinden dat het je steun verdient, omdat het toekomstbestendiger is en inhoudelijk beter dan de plannen van het vorige Kabinet en de meeste politieke partijen. Bovenal houden we echter de mogelijkheid om ons te blijven inzetten voor een pensioen dat past bij de zwaarte van ons beroep, waardoor we kunnen blijven uitgaan van onze eigen kracht.


Bestuur en vakbondsbestuurders FNV Bondgenoten/CabinPressure