Skip to main content

PBS Referendum is bindend

16 september 2010

Doordat vandaag, 16 september, de minimaal vereiste respons op de PBS enquête is bereikt, kunnen we er zeker van zijn dat de mening van het korps doorslaggevend zal zijn rond de vraag: Gaan we verder met PBS, of niet?

Wij roepen alle collega’s die de enquête nog niet hebben ingevuld op om dat alsnog te doen, ook al is de vereiste respons inmiddels bereikt. Immers, hoe hoger de respons, hoe representatiever de uitslag!

Wat uit de huidige, nu al ongekend hoge opkomst blijkt is de grote betrokkenheid van het korps bij PBS. Dat sterkt ons in onze opvatting dat je niet zorgvuldig genoeg kunt omgaan met een complex en gevoelig issue als een indelingssysteem. We zijn dan ook blij dat alleen FNV Bondgenoten/Cabin Pressure in augustus 2009 degene was die op de rem heeft getrapt en KLM dwong tot het accepteren van een voorwaardelijke live-gang van PBS, met daarin twee evaluatiemomenten.

Met jullie zijn we benieuwd naar de uiteindelijke uitkomst. Daarvoor moeten we echter nog geduld hebben tot na het arbeidsvoorwaardelijke cabineoverleg van 30 september, waar we met KLM zullen spreken over de uitkomst en de consequenties daarvan.

Redactie Cabin Pressure