Skip to main content

Welkom aan onze nieuwe (ex)Martinair collega's

01 februari 2011

Vandaag, dinsdag 1 februari 2011, zijn er in één keer 370 (ex)Martinair collega’s in de functie van éénbander in dienst getreden bij KLM. FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heet hen van harte welkom bij de KLM familie! Een kleine groep is vandaag al met de KLM basiscursus gestart op Schiphol-Oost. Omdat de beëindiging van de passageactiviteiten bij Martinair geleidelijk plaatsvindt, vanaf nu tot aan 1 november 2011, is het overgrote deel van deze nieuwe CA’s meteen tijdelijk gedetacheerd bij Martinair en draagt nog even het voor hen vertrouwde rode uniform.

UNC
De meeste van deze nieuwe collega’s zijn vanuit hun verleden bij Martinair nog lid van de cabineafdeling van vakbond “de Unie” (UNC). Door de overstap van deze groep in één keer én het feit dat UNC bij KLM al enkele collega’s vertegenwoordigt, heeft KLM besloten deze vakbond als derde partij aan de cabine CAO-tafel te erkennen per 1 februari 2011. KLM heeft ons tijdens het cabineoverleg van 31 januari jl. aangegeven dat daarvoor dezelfde twee eisen zijn gesteld als indertijd bij de erkenning van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure, namelijk:

  • Het overleggen van een accountantsverklaring waaruit een ledenaantal van minimaal 450 personen blijkt;
  • De erkenning van alle afspraken die in het verleden zijn gemaakt m.b.t. de CAO voor KLM cabinepersoneel.

Kies verstandig, kies voor Cabin Pressure!
Als sterke, professionele en ervaren cabinebond met een rechte rug, gaan we deze nieuwe uitdaging met een derde partij aan tafel vol vertrouwen aan. We nodigen onze nieuwe collega’s uit om na alle emoties van de afgelopen maanden rationeel om te gaan met hun nieuwe status als lid van het KLM cabinekorps. Een vertegenwoordiging door FNV Bondgenoten/Cabin Pressure, de snelst groeiende cabinebond van de laatste jaren, is dan écht de beste keus. Kies verstandig, kies voor Cabin Pressure! Kijk voor alle voordelen op www.cabinpressure.nl

Redactie Cabin Pressure

Word nu ook lid van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure en vul het online aanmeldingsformulier in. Het lidmaatschap kost je slechts 25 Euro voor de eerste zes maanden. Daarna betaal je nooit meer dan 16 Euro per maand.

FNV BONDGENOTEN/CABIN PRESSURE
MORE POWER TO YOU!