Skip to main content

Uitnodiging voor spoedoverleg compensatie vierde type

08 maart 2011

Op dinsdag 8 maart heeft KLM ons schriftelijk laten weten dat zij, in antwoord op onze brief van 24 februari jl., bereid is om op korte termijn een vervolg te geven aan het overleg betreffende de compensatie voor het wegvallen van het vierde type. Dat is een dag na onze publicatie waarin we melding maken van de radiostilte hierover aan de kant van KLM. Het bedrijf onderschrijft in haar reactie dat zij met ons van mening is dat compensatie voor verlies aan werkdrukverlichting op zijn plaats is. In het verlengde daarvan geeft KLM te kennen serieus op zoek te zijn naar een alternatieve vorm van compensatie die recht doet aan het beëindigen van de mogelijkheid om vier types te vliegen.

Hervatting overleg
FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heeft vanzelfsprekend de uitnodiging om het overleg hierover te hervatten aangenomen. We gaan ervan uit  dat ons voorstel om tot een aanvaardbare compensatie te komen inderdaad serieus zal worden ingevuld. Het streven is om vóór 15 maart a.s. met elkaar in gesprek te gaan. Over de voortgang en de resultaten van het overleg zullen we langs de bekende kanalen communiceren. 

Staakt het vuren
In onze publicatie van 7 maart jl. riepen wij het korps op om KLM zelf te bevragen over het uitblijven van een reactie op onze brief. Aangezien KLM na onze publicatie alsnog heeft gereageerd willen we deze nadrukkelijke oproep “on hold” zetten. Het staat je natuurlijk altijd vrij om KLM te laten delen in de zorgen die je hebt. Immers, samen staan we sterk!

Redactie Cabin Pressure