Skip to main content

Aardbeving Japan: crews maken het goed, onduidelijkheid over Japanse collega’s.

11 maart 2011

 

Desgevraagd heeft KLM ons vandaag laten weten dat collega’s van twee crews die zich in Tokio bevinden het goed maken en veilig zijn. Vooralsnog is Narita Airport gesloten. De KL0861 die donderdag vanaf Schiphol vertrok is bij aankomst uitgeweken naar een militaire luchtmachtbasis in de regio. Hierbij is door overmacht in overleg met de bemanning de wet overtreden. De Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW) is hiervan op de hoogte gebracht. Alle vluchten naar Tokio zijn voorlopig geannuleerd. Het is nog onduidelijk wanneer de operatie zal worden hervat. In Osaka worden geen problemen ondervonden omdat deze bestemming buiten het rampgebied ligt. De operatie blijft hier volgens schema doorgang vinden.

Japanse CA’s
KLM heeft ons laten weten dat er momenteel ongeveer 50 Japanse collega’s in Tokio verblijven. Er wordt geprobeerd om contact met hen op te nemen. Japanse collega’s die zich op het moment van de ramp in Nederland bevonden, zijn ingelicht en opgevangen door KLM.

Wij willen onze Japanse collega’s en hun naasten veel sterkte wensen in deze onzekere tijden en betuigen ons medeleven met iedereen die betrokken is.

Voor verdere actuele informatie verwijzen wij naar de berichten op MyKLM.

Redactie Cabin Pressure