Skip to main content

Inzet CAO onderhandelingen 2011

14 september 2011

Maandag 12 september 2011 heeft FNV Bondgenoten/Cabin Pressure haar CAO-voorstellen ingediend. FNV Bondgenoten vertegenwoordigt collega’s in de cabine en bij de grondorganisatie en vormt daarmee de grootste partij tijdens de CAO-onderhandelingen met KLM. Enkele voorstellen gelden voor alle KLM’ers, andere zijn specifiek op grond- dan wel cabinepersoneel gericht.

CAO voor de toekomst!
Onder het motto: ‘CAO voor de toekomst!’ kiezen wij er voor om na de laatste twee crisis CAO’s stevig in te zetten op een pakket aan arbeidsvoorwaarden. Daarin moeten wat ons betreft, naast koopkrachtverbetering en werkzekerheid, concrete afspraken worden gemaakt over het verlichten van de werkdruk en het bieden van meer zeggenschap voor het creëren van een juiste balans tussen werk en privé. Op die manier is het vliegen beter aan te sluiten bij de verschillende fasen van je leven.

Ledenraadpleging

Op 30 september aanstaande zal er een begin worden gemaakt met de CAO besprekingen. Zoals onze leden gewend zijn, zijn de concrete voorstellen van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure d.m.v. een democratische ledenraadpleging tot stand gekomen, waarbij alle leden afzonderlijk inspraak hebben gehad. De uitkomst daarvan was duidelijk. 98% van de respondenten is akkoord met onze inzet,. De hoogst scorende voorstellen zijn overgenomen. Voor de complete voorstellenlijst en toelichting verwijzen we onze leden naar de CAO-voorstellenbrief  zoals die aan KLM is gestuurd.

Vernieuwingsagenda

Daarnaast is er een fors aantal voorstellen dat verder wordt besproken tijdens het vernieuwingsoverleg en in dat kader zal worden uitonderhandeld. Hierbij, ook alleen toegankelijk voor onze leden, tevens de opsomming van de voorstellen van de vernieuwingsagenda.

Wanneer je als lid ingelogd bent zijn direct hieronder de downloads beschikbaar

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure,

Zakaria Boufangacha
Annetje Koreman
Huib den Ouden