Skip to main content

De Nieuwe Vakbeweging en Cabin Pressure!

20 januari 2012

Maandag 16 januari jl. heeft de Federatieraad van FNV besloten dat Jetta Klijnsma, samen met vier kwartiermakers, per direct aan de slag gaat met de oprichting van “De Nieuwe Vakbeweging”. Verwacht wordt hierover in juni een congres te organiseren.  

Vertrouwen in Commissie

FNV Bondgenoten en AbvaKabo FNV hebben hun vertrouwen uitgesproken in deze zgn. “Commissie van Goede Diensten” die, naast Klijnsma, bestaat uit Marjan van Noort, Michel Donners, Frank Bluiminck en Tuur Elzinga. Tijdens diverse toetsingsmomenten zal moeten worden bekeken of uitvoering en werkwijze van de Commissie op koers liggen. Door FNV zijn vooraf randvoorwaarden gesteld die ook door de Federatieraad worden gedeeld:

  • De nieuwe vakbeweging wordt van onderaf georganiseerd. Dat wil zeggen dat zij wordt gevoed door de in de toekomst aangesloten verenigingen en in directe afstemming met hun leden.
  • Garantie van de beschikking over voldoende mensen en middelen om  sectoroverstijgende zaken doeltreffend te kunnen aanpakken.
  • Waarborging van de directe democratie van De Nieuwe Vakbeweging via een ledenparlement. Deze voorwaarde vloeit voort uit het akkoord van Dalfsen, waarover we eerder communiceerden in ons artikel van 7 december 2011.

Cabin Pressure model voor nieuwe beweging

De kwartiermakers gaan de komende maanden het land in voor gesprekken. Rond 1 mei 2012 zullen zij conceptstatuten presenteren in de opmaat naar het congres in juni.

Het bestuur van Cabin Pressure heeft Klijnsma inmiddels laten weten dat juist FNV Bondgenoten/Cabin Pressure model staat voor wat De Nieuwe Vakbeweging voorstaat en wil graag met haar het gesprek aangaan. Wij zijn tenslotte een krachtige en sterk groeiende vakbond, exclusief opgezet door en voor het KLM cabinepersoneel met de noodzakelijke landelijke steun en aansturing.

Laat je stem horen

Op de hoogte blijven? Kijk op www.kwartiermakersvakbeweging.nl. Suggesties? Mail naar contact@kwartiermakersvakbeweging.nl.

Redactie Cabin Pressure