Skip to main content

Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

02 mei 2012

Dinsdag 24 april jl. vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure plaats in het FNV kantoor in Amsterdam Sloterdijk. Een kleine 40 ambitieuze en positief kritische leden woonden deze bijeenkomst bij.

alv-fnv-2012-1


Agenda

Medezeggenschap

De ochtend stond in het teken van de KLM Medezeggenschap en de aankomende verkiezingen die zullen plaatsvinden in het voorjaar van 2013. Er is informatie gedeeld en er zijn gesprekken gevoerd met een groep potentiele kandidaten vanuit Cabin Pressure voor Groepscommissie 31 en de Ondernemingsraad. Andere geïnteresseerde collega’s voor GC31 of OR kunnen zich melden via info@cabinpressure.nl . Een formele uitvraag onder alle leden zal in de loop van dit jaar plaatsvinden

Pensioenen

Het middagprogramma werd gevuld met een presentatie over pensioenen door onze pensioenbestuurders en vliegende collega’s Stefan Geerlings en Kees Porskamp, terzijde gestaan door onze vertegenwoordiger in het verantwoordingsorgaan van het KLM Cabinefonds Bob Coelewij. Geconstateerd is dat er de komende tijd veel gaat gebeuren op het gebied van pensioenen, waarbij de gevolgen hoogstwaarschijnlijk in ieders portemonnee zullen worden gevoeld. Uiteraard zullen onze collega’s in het pensioenbestuur erop blijven toezien dat de lusten en lasten rechtvaardig worden verdeeld tussen KLM en het cabinepersoneel volgens de afspraken die al zijn gemaakt en nog zullen worden gemaakt tussen het bedrijf en de Bonden.

alv-fnv-2012-2

Verzoekensysteem

Natuurlijk was er ook ruim aandacht voor het nieuwe verzoekensysteem en de democratische ledenraadpleging die FNV Bondgenoten daarover onlangs hield onder alle leden. Onze grondhouding om nu eerst helder te maken welke concrete regels er gelden m.b.t. het nieuwe verzoekensysteem, om vervolgens verder te bouwen aan gewenste verbeteringen, werd door de aanwezige leden erg gewaardeerd. Wel werd de terechte zorg geuit dat we erop moeten blijven toezien dat KLM niet eenzijdig de spelregels van het nieuwe verzoekensysteem gaat bepalen.

CAO

Ten slotte kwam de stand van zaken m.b.t. het CAO-traject uitvoerig aan de orde. Daarbij konden we vaststellen dat de aanwezigen onze insteek van harte ondersteunen en samen met ons de rug recht zullen houden. Wij vinden namelijk dat we er als vertegenwoordigers van het korps voor moeten waken om, in het licht van een tijdelijke (Europese) economische recessie, geen structurele bezuinigingsafspraken moeten maken. Immers, wat je structureel weggeeft krijg je nooit meer om niet terug, ook niet als het in de toekomst weer beter gaat met het bedrijf.

Invulling vacatures

FNV Bondgenoten/Cabin Pressure staat niet stil. Onlangs nam de KLM Ondernemingsraad afscheid van Wil Fortgens, een bevlogen belangenbehartiger die ons jarenlang vertegenwoordigde in dit belangrijke KLM Medezeggenschapsorgaan. Zij werd opgevolgd door Oscar de Joode, tweebander. In het Dagelijks Bestuur van Cabin Pressure ontstond daardoor een vacature. Tijden deze ALV werd collega en éénbander Ruud van Alphen bij acclamatie gekozen als opvolger van Oscar. Daarmee is de grote groep één- en tweebanders zonder meer goed vertegenwoordigd bij zowel de Medezeggenschap als het CAO- en cabineoverleg met KLM!

Nieuw gezicht

Wij blijven als professionele KLM cabinebond sterk groeien. Om op alle gebieden onze professionaliteit en democratie te waarborgen is, naast Zakaria Boufangacha, een tweede onafhankelijke bestuurder aan onze bedrijfsafdeling toegevoegd. Het is Kim Francooy, die zich binnenkort via de website aan het korps zal voorstellen. Met onze werkwijze van krachtige vliegende collega’s en de professionele ondersteuning van onze onafhankelijke bestuurders blijven we ons onderscheiden als cabinebond en maken we het verschil!

Redactie Cabin Pressure