Skip to main content

Geslaagde actie in Keulen voor veiliger WRR

15 mei 2012

1205-keulen-actiedag-fnv-1Op  14 mei jl. hebben voor het kantoor van EASA in Keulen ruim 300 CA’s en vliegers  gedemonstreerd tegen de voorstellen voor de nieuwe Europese wet op het gebied van werk- en rusttijden (EU-FTL). Ook FNV Bondgenoten/Cabin Pressure was met een delegatie aanwezig bij de actie. Met leuzen als ‘Passenger Safety First’, ‘Sleepwalking into Disaster’ en ‘EASA, Wake Up!’ werd geprobeerd de EASA wakker te schudden.
 
Safety first

Door ons is duidelijk gemaakt dat de theoretische berekeningen en regels van de EASA in de praktijk kunnen zorgen voor onveilige situaties voor zowel crew als passagiers. De ‘S’ in EASA staat voor ‘Safety’ en dat is precies wat wij van EASA eisen! Wij willen regels op basis van wetenschappelijke bevindingen die voorkomen dat vliegers en cabinepersoneel oververmoeid raken en waardoor geborgd wordt dat de vliegveiligheid niet in het geding komt.

1205-keulen-actiedag-fnv-2We hebben ons statement gemaakt en hopen nu dat EASA inziet dat men toch echt met redelijker en op wetenschap gebaseerde voorstellen zal moeten komen bij het opstellen van de nieuwe EU-FTL. Op 15 en 16 mei buigt EASA zich verder over de voorstellen om op korte termijn met een definitief voorstel te komen voor de nieuwe richtlijn. We wachten de uitkomst daarvan met spanning af.

Redactie Cabin Pressure