Skip to main content

Een warm welkom voor onze tweede bestuurder/onderhandelaar Kim Francooy

08 juni 2012

 

Als gevolg van de voortdurende ledengroei van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure is sinds april 2012 Kim Francooy, naast Zakaria Boufangacha, de tweede professionele onderhandelaar/bestuurder die ons voor cabine terzijde zal staan in onze contacten met KLM op arbeidsvoorwaardelijk gebied.

kim francooyAchtergrond

Kim Francooy is organisatiesociologe en heeft daarnaast een HBO Personeelsmanagement achtergrond. De afgelopen 3 jaar was zij voor FNV Bondgenoten bestuurder Transport & Logistiek. Ook vervoer, hoewel een ander soort. “Een meid met pit, een bestuurder die zich in zaken vastbijt en haar werk op een eigen(wijze) en verfrissende manier oppakt”, zo werd zij daar bij haar afscheid omschreven. Dat belooft wat!

Visie

Kim: “In mijn werk lijkt het vaak wij tegen zij, de vakbond tegen de werkgever. Resultaten kunnen in mijn optiek echter in eerste instantie juist behaald worden door elkaar serieus te nemen en gezamenlijk oplossingen te vinden. Lukt dat niet, dan kun je altijd nog strijd voeren. Maar uiteindelijk draait alles om de samenwerking met het bedrijf, de leden en collega’s, ook binnen de burgerluchtvaart, ook bij KLM”.

vakmensen

Ze stelt verder dat een sterke en herkenbare cabinebond het korps krachtiger maakt. “Daarin is ons imago en de uitstraling van onze successen naar buiten van groot belang. Onze leden zijn vakmensen, ieder met hun eigen specialiteit en daar willen ze waardering voor. Dat is iets wat ik graag met hen wil bereiken!”

Eerst de weg, nu de lucht…

Kim is enthousiast en kijkt uit naar een wederzijdse leuke en goede samenwerking op een reis die voor haar van de weg nu verder gaat in de lucht.

Redactie Cabin Pressure