Oprichting Anti Skid Groep

17 september 2014

In juli 2013 is de Anti Skid Groep (ASG) opgericht en sinds oktober van dat jaar ‘operationeel’. De stichting is in het leven geroepen om verkeersvliegers te begeleiden en te helpen die op problematische wijze medicijnen, alcohol of drugs gebruiken. Ook voor cabinepersoneel zal op korte termijn een dergelijke stichting actief worden.

 

Problematisch middelengebruik (PMG)

Vanwege de tot op heden gefragmenteerde  hulptrajecten, de vliegveiligheid en het welzijn van collega’s, is besloten tot oprichting van de ASG. De stichting is volledig ingericht op anonieme hulp en coördineert de behandeling en nazorg van vliegende medewerkers, werkzaam bij Nederlandse luchtvaart maatschappijen, die aan problematisch middelengebruik (PMG) lijden. De behandeling is geheel gericht op gezonde re-integratie in de vliegende functie.

Anonieme begeleiding

De stichting  ASG zorgt voor het samenbrengen van meldingen op één centrale en vertrouwelijke plek om in een vroeg stadium collega’s met PMG te helpen. Deze hulp wordt door de stichting ASG vervolgens autonoom en anoniem gegeven. De betrokkene sluit hiertoe een overeenkomst met de stichting ASG die verder het gehele traject volgt en begeleidt. De eerste maatschappijen die deze unieke werkwijze hebben omarmd zijn KLM en KLM Cityhopper. De verwachting is dat andere maatschappijen spoedig zullen volgen.

Anti Skid Groep Cabine

In navolging van de vliegers willen ook de cabinebonden in samenwerking met KLM een Anti Skid Groep oprichten met dezelfde doelstellingen als hierboven beschreven. FNV Cabine is daarom op zoek naar leden die willen gaan deelnemen in deze bijzondere stichting. Het gaat daarbij om coördinerende werkzaamheden en voor uitvoeringstaken in het zgn. interventieteam. Natuurlijk zul je hiervoor worden opgeleid. De tijd die je aan deze opleiding besteedt, maar ook je werkzaamheden voor de stichting daarna, wordt volledig gecompenseerd.

Meer informatie? Mail de redactie!

Lijkt het je iets om je naast het vliegen in te zetten voor deze problematiek of heb je vragen? Mail dan naar info@FNVcabine.nl Onze redactieleden en bestuurder Zakaria Boufangacha staan je graag verder te woord over tijdsbesteding, profielschetsen en competenties.

Redactie FNV Cabine

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief