• Home
  • 2014
  • Berichtgeving over KLM in de media

Berichtgeving over KLM in de media

03 november 2014

De afgelopen twee dagen zijn er verschillende publicaties verschenen in de media m.b.t. de financiële situatie bij KLM. Van de Directie ontvingen wij vandaag een mail met haar commentaar hierop en een persbericht.

“Naar aanleiding van berichten gepubliceerd in “Het Algemeen Dagblad" en "De Telegraaf", ontkent Air France/KLM ten stelligste de inhoud van deze artikelen. Verkerend in een financieel "gesloten" periode, terwijl de aankondiging van de resultaten van het derde kwartaal morgen plaatsvinden, kan het bedrijf deze pure speculatie in de Nederlandse media, op basis van valse informatie en valse cijfers, niet zonder commentaar laten.”

“AMSTELVEEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM spreekt tegen dat er plannen liggen om duizenden banen te schrappen of uit te besteden. Dergelijke verhalen zijn ,,volledig uit de lucht gegrepen'', zei een woordvoerder dinsdag. De luchtvaartgroep zou mogelijk woensdag meer duidelijkheid verschaffen over nieuwe bezuinigingen bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers. Ook dat sprak KLM evenwel tegen.

Dat de kosten na afloop van het nog lopende besparingsprogramma nog verder omlaag moeten, staat wel vast. Dat gaf Air France/KLM medio september al aan bij de presentatie van zijn strategie voor de jaren tot en met 2020.Topman Alexandre de Juniac zei toen dat het bedrijf de komende tijd in nauw overleg met het personeel op zoek gaat naar manieren om efficiënter te werken. Daar is ook na de kostbare staking bij Air France in september niets aan veranderd, aldus de KLM-woordvoerder.”

Redactie FNV Cabine

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief