Skip to main content

Annetje Koreman met pensioen

08 juli 2016

thumb afscheid annetjeNa een vliegende carrière van bijna 37 jaar is Annetje Koreman op 1 juli jl. met pensioen gegaan. Naast het vliegen heeft Annetje zich jarenlang met volle overgave ingezet als belangenbehartiger van KLM cabinepersoneel. In 2005 was zij één van de grondleggers van FNV Cabine, waarvan zij sinds april 2010 voorzitter was.

Annetje is van onschatbare waarde geweest voor FNV Cabine. Ze was letterlijk dag en nacht in touw voor “haar kindje”. Van cao-onderhandelingen tot individuele belangenbehartiging, van de motiveringstelefoon tot het bemannen van de helpdesk. Altijd kon er een beroep op haar worden gedaan en stond zij klaar.

Om het vertrek van Annetje bij FNV Cabine niet onopgemerkt voorbij te laten gaan werd zij op 30 juni, in aanwezigheid van familie en vrienden, op de haar passende wijze in het zonnetje gezet. Veel collega’s en vertegenwoordigers van vakbonden en bedrijfsleiding kwamen langs om Annetje de hand te schudden.

Als bron van kennis en inspiratie verdwijnt Annetje niet helemaal uit beeld. Tot en met augustus zal zij taken overdragen. Daarnaast kan FNV Cabine  gelukkig altijd een beroep op haar blijven doen omdat ze vanaf de zijlijn betrokken blijft. We wensen Annetje en haar man Ruud veel geluk voor de toekomst!

collage annetje