Skip to main content

FNV Cabine scherpt acties aan vanaf maandag 17 oktober

16 oktober 2016

KLM gaat tot op heden niet in op de eis van FNV Cabine om het “-1 CA besluit” van tafel te halen. De KLM directie negeert de groeiende onrust in het korps en blijft arrogant vasthouden aan haar éénzijdige bezuinigingsdoelstelling van 4% voor 2016. FNV Cabine zal samen met het korps vanaf maandag 17 oktober de druk op KLM opvoeren. We roepen alle collega’s op onderstaand actieparool op te volgen en zich daarbij te houden aan de gedragsregels

 

Actieparool vanaf maandag 17 oktober

Het actiecomité van FNV Cabine roept alle collega’s op om vanaf maandag 17 oktober 2016 de regels vanuit het FSSM strikt na te leven en daarbij op 17, 18, 19 en 20 oktober bijzondere aandacht te besteden aan de regels voor: 

  • De pre-flight briefing  (zie FSSM; chapter 3.2.2);
  • De cabin crew briefing  (zie FSSM; chapter 3.2.1);
  • De cabin pre-flight check (zie FSSM; chapter 3.2.5);
  • De Cabin Security Search (zie FSSM; chapter 6,6 en het FSSM bulletin 16-02 van 2 februari 2016).

De oproep om ook bijzondere aandacht te besteden aan de Cabin Security Search maakt dat onze actie wordt opgeschaald. Dit parool blijft van kracht tot en met 20 oktober 2016, of eindigt op het moment dat KLM akkoord gaat met de eisen genoemd in het ultimatum van FNV Cabine.

Dit plan gaat van tafel!

Dit KLM plan moet van tafel en dit plan gaat van tafel! Onze acties zullen steviger worden. Indien KLM op 20 oktober 2016 niet is ingegaan op de eisen genoemd in het ultimatum van FNV Cabine, dan zal er aan het einde van deze week een nieuw actieparool worden uitgevaardigd. Daarbij worden werkonderbrekingen niet uitgesloten.

Calamiteiten

Wanneer je te maken krijgt met intimidatie door leidinggevenden of collega’s, omdat je meedoet aan de actie, dan kun je dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur contact opnemen met de Actie Hotline door te bellen met 06 5140 5914 of per mail via info@fnvcabine.nl . Je kunt hier ook terecht voor alle vragen en opmerkingen m.b.t. het actietraject.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!