• Home
  • 2016
  • Doe mee met de acties van FNV Cabine!

Doe mee met de acties van FNV Cabine!

18 oktober 2016

Op 6 oktober 2016  liep het ultimatum af dat FNV Cabine stelde m.b.t. het respectloze en eenzijdig door KLM aangekondigde “-1 CA besluit”. Vorige week is er daarom op verzoek van FNV Cabine door het korps massaal actie gevoerd door een aantal FS-taken strikt uit te voeren. Deze acties zijn vanaf 17 oktober uitgebreid met het strikt uitvoeren van de Cabin Security Search.

Het is nu of nooit

KLM zet de arbeidsverhoudingen maximaal op scherp. KLM eist voor een periode van 5 jaar een jaarlijkse productiviteitsverbetering van 4%. Dat is een ingreep van in totaal bijna 22%! En dat is nog maar het begin, want de plannen voor daarna zijn slechts een kwestie van afwachten. Wanneer we als korps nu niet in opstand komen om deze race to the bottom te stoppen, dan laten we ons voor altijd vleugellam maken.

VNC doet mee

FNV Cabine juicht het toe dat VNC op 17 oktober ook heeft opgeroepen om van 18 t/m 20 oktober extra aandacht te besteden aan de Cabin Security Search. Al vanaf het begin van het actietraject nodigen wij het VNC-bestuur uit om samen met ons de strijd aan te gaan tegen de -1 CA maatregel. Dat maakt de positie van het KLM Cabinepersoneel alleen maar sterker en die van de KLM-directie zwakker.

Werkonderbrekingen

Wanneer KLM niet ingaat op de eisen van FNV Cabine, dan zullen we onze acties na donderdag 20 oktober a.s. uitbreiden. Werkonderbrekingen worden daarbij niet uitgesloten.

Steun elkaar, zet KLM onder druk en voer op 17, 18, 19 en 20 oktober je FS-taken uit zoals KLM het wil: strikt volgens de regels. Je staat er niet alleen voor. FNV Cabine staat achter je. Het gaat om jouw werk, jouw leven, jouw toekomst!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief