Skip to main content

Actiebereidheid onverminderd hoog op vierde dag werkonderbrekingen

30 oktober 2016

Op zondag 30 oktober is de gewraakte en eenzijdig door KLM opgelegde -1CA maatregel ingevoerd. FNV Cabine en VNC hebben dit moment aangegrepen om de werkonderbrekingen uit te breiden naar 20 minuten. Een kleine 60% van de collega’s die zich vandaag moesten melden heeft zich bij de bonden als actievoerder ingeschreven. Dat is in vakbondsland een ongekend hoog percentage.

Versleten teksten

De enige reactie die KLM op dit oorverdovende signaal vanuit het korps kan bedenken zijn de bekende versleten teksten die we nu al maanden horen. Men is bereid de -1 CA maatregel van tafel te halen, maar eist daarvoor evenredige bezuinigingen terug. Het lijkt de KLM-directie maar niet duidelijk te worden dat het korps deze dictaten van KLM niet meer accepteert en weigert mee te doen aan de race naar de bodem! Het is inmiddels gênant om te zien hoe het management in staat is om met haar visieloze plannen in zo’n korte tijd zoveel werknemers te demotiveren.

Vervolg

FNV Cabine en VNC gaan maandag 31 oktober in overleg over het vervolg van dit gezamenlijke actietraject. We zijn beiden vastberaden om KLM te laten inbinden. Zodra hierover meer bekend is zullen we dat via de bekende kanalen met jullie delen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!