Skip to main content

Werkonderbrekingen van 40 minuten op vrijdag 4 november

03 november 2016

Oproep aan alle KLM Cabin Crew:

Kom in actie en doe vrijdag 4 november mee met de 40 minuten werkonderbreking

Na de werkonderbrekingen van 30 minuten op donderdag 3 november is duidelijk geworden dat het ongekend hoge percentage deelnemers aan de acties van ruim 50% zich onverminderd voortzet. Deze vijfde dag van werkonderbrekingen kenmerkt zich door zeer strijdbare maar ook geëmotioneerde reacties van collega’s die alle vertrouwen in de KLM-directie verloren zijn. Velen vragen zich af waarom KLM het overduidelijke signaal vanuit het korps blijft negeren door vast te houden aan haar eenzijdig doorgedrukte -1 CA maatregel. Hiermee toont de KLM-directie geen enkel respect voor haar meest loyale frontliners. Men wordt bozer en bozer en wil een veel harder statement maken.

Uitbreiding werkonderbrekingen

De directie communiceert dat het signaal is aangekomen en dat men daar wat mee moet, maar tot nu toe wordt dat niet vertaald in daden. Tot die tijd gaan wij door! In overleg met VNC is daarom besloten de werkonderbrekingen op vrijdag 4 november uit te breiden naar 40 minuten. Niet omdat we dat zo leuk vinden, maar omdat het moet. Wij hebben de aantallen en het juiste verhaal.  

Actieparool voor vrijdag 4 november

Het actiecomité van FNV Cabine roept alle Cabin Crew, werkzaam bij KLM Inflight Services, op tot het houden van werkonderbrekingen voor de duur van 40 minuten direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op vrijdag 4 november 2016 tussen 05.00 uur en 23.00 uur.

Klik hier voor Q&A’s en actieregels.

Doe ook mee!

Registreer je direct na je aanmelding op het BMC als actievoerder. Daarmee geeft je aan dat je het werk na de briefing voor 40 minuten onderbreekt. Na de briefing meld je je bij FNV Cabine op de tweede verdieping van het BMC. Daar word je bij ons als actievoerder geregistreerd en val je onder de bescherming van het grondrecht om actie te voeren. Je staat er niet alleen voor. FNV Cabine en VNC staat achter je. Kom nu in actie voor jouw werk, jouw leven, jouw toekomst.

Kort geding is de wereld op zijn kop

FNV Cabine zal nooit met KLM in overleg treden op basis van vooraf gestelde dictaten. Zo gaan wij niet met elkaar om! Het is dan ook de wereld op zijn kop dat KLM een kort geding heeft aangespannen om de cabinebonden alsnog tot overleg te dwingen. Daarnaast wil KLM, vooruitlopend op een mogelijke werkonderbreking van 1 uur, dat alle medewerkers zich 24 uur van te voren gaan melden als actievoerder.

Eerst eigen puinhoop opruimen

Het kort geding dient vrijdag 4 november om 11.00 uur bij de rechtbank in Haarlem. FNV Cabine wil per direct in overleg treden, maar dan zal KLM eerst haar eigen puinhoop moeten opruimen. Daarnaast zal het bedrijf vooral haar energie moeten steken in het vinden van een oplossing in plaats van haar medewerkers te belemmeren in hun recht om actie te voeren. Wij zien de procedure met veel vertrouwen tegemoet.

Kom ook naar de zitting!

Al is het kort dag, we roepen je op om massaal aanwezig te zijn bij de zitting. Laat KLM zien dat het je menens is en laten we de rechter duidelijk maken welke belangen er daadwerkelijk op het spel staan.

Locatie: Jansstraat 81, Haarlem

Datum: 4 november 2016

Tijdstip: 11.00 uur

Nogmaals: Social Media

Laat je vrienden, familie, collega’s en KLM weten dat je mee doet met de acties. Vanuit de hele wereld zeggen we: Weg met -1 CA!  Gebruik hiervoor je social media-account(s). Vermeld op welke vlucht je zit, hoeveel minuten je het werk neerlegt en waarom. Gebruik daarbij de hashtag #klmcabincrew. Ook als je niet vliegt vanaf AMS kun je laten weten solidair te zijn. Vermeld in je account(s) I support #klmcabincrew en schrijf erbij waarom je dat doet. FNV Cabine maakt een overzicht van al deze posts en zal ze delen en/of retweeten om het bereik van onze acties zo groot mogelijk te maken. Deel deze oproep met zoveel mogelijk collega’s via je netwerken op Social Media. Samen sterk, we gaan ervoor. Succes!

Je collega’s van FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!