Cao-onderhandelingen echt van start

Op woensdag 7 juni zijn we gestart met een driedaagse onderhandelingssessie ten aanzien van de nieuwe cabine-cao. De delegatie onderhandelt op basis van een cao-inzet met ruim mandaat van de leden. De inzet bevat afspraken die zowel bijdragen aan de wensen van het korps als aan de toekomstbestendigheid van KLM. Het overeenkomen van win-win afspraken is de rode draad van onze cao-inzet.

 

Bij de ledenraadpleging hebben veel leden de moeite genomen om uitgebreid feedback te geven. Op basis van deze suggesties is de gebalanceerde inzet van FNV Cabine verder bijgeschaafd. Dit betreft bijvoorbeeld het salarisperspectief van de nieuwe multi-inzetbare leidinggevende en de tegemoetkoming voor WBC skills. Met deze inzet neemt FNV Cabine haar verantwoordelijkheid en zien we tegelijkertijd toe op het borgen van de kwaliteit van het cabinevak.

 

De aanbiedingsbrief met als bijlage de cao-inzet is vandaag aan KLM verzonden. Na afloop van de onderhandelingssessie brengen wij de leden spoedig op de hoogte over het verloop van het cao-proces.

 

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV Cabine,

Birte Nelen, Ruud van Alphen, Samira van Huychem, Roel van Griensven en Huib den Ouden