Moment van de waarheid

18 juli 2017

In een ultieme poging om tot een cao-akkoord te komen gaan KLM, FNV Cabine en VNC deze week opnieuw rond de tafel. De start van dit slotakkoord zal zijn op woensdag 19 en donderdag 20 juli aanstaande, met een eventuele uitloop naar de eerste week van augustus.

Vernieuwing wordt niet gewaardeerd

FNV Cabine is vanaf de start van de onderhandelingen gekomen met een duidelijke en vernieuwende cao-inzet. Een gebalanceerde inzet die recht doet aan zowel de belangen van het korps als aan die van KLM. Onze maximale inspanningen oogsten door het eenzijdige bezuinigingsdenken van het bedrijf helaas weinig waardering. Op 6 juli jl. besloot KLM, tegen de afspraken in, om het terugdraaien van de -1 CA maatregel met één maand uit te stellen omdat er in haar ogen te weinig voortgang in het cao-proces werd geboekt. Een onbegrijpelijk en teleurstellend besluit, dat het cao-proces verder onder druk zet.

Schijnbewegingen

Vooralsnog lijkt KLM te volharden in haar bezuinigingsdictaten. Sterker nog, men wil meer én sneller geld zien. De komende weken zal duidelijk moeten worden of KLM slechts schijnbewegingen maakt of dat men daadwerkelijk de intentie heeft om met ons tot een akkoord te komen. Om dat te bereiken zal ook KLM moeten bewegen.

Actiecomité

De onderhandelingsdelegatie van FNV Cabine heeft de gang van zaken inmiddels terug gerapporteerd aan het actiecomité. Dat zal zich op korte termijn buigen over de ontstane situatie. In dit overleg zullen alle mogelijke scenario’s worden besproken.

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV Cabine,

Birte Nelen, Ruud van Alphen, Samira van Huychem, Roel van Griensven en Huib den Ouden.

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief