-1 CA blijft zwaard van Damocles

Tijdens het cao-overleg op 27 juli is wederom gebleken dat KLM volhardt in haar buitenproportionele bezuinigingsdoelstellingen. Het bedrijf blijft daarbij de -1 CA maatregel als chantagemiddel inzetten. Het scenario dat deze maatregel door KLM wordt gecontinueerd lijkt steeds waarschijnlijker. Dit ondanks onze constructieve houding in dit proces.

In verband met deze ontwikkeling is het actiecomité van FNV Cabine vandaag, 28 juli, bijeengekomen. Het bestuur heeft daarbij mandaat gekregen voor de voorbereiding van acties in elke mogelijke vorm wanneer KLM besluit om het terugdraaien van de -1 CA maatregel wederom uit te stellen.

In de geplande cao-overleggen op 1 en 2 augustus moet duidelijk worden of het bedrijf daadwerkelijk bereid is om een conflict te voorkomen door het afsluiten van een gebalanceerd cao-akkoord.

Later vandaag worden de halfjaarcijfers van KLM aan de bonden toegelicht. Zo spoedig mogelijk zullen wij communiceren over deze cijfers en een uitgebreide terugkoppeling geven met betrekking tot het cao-proces.

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV Cabine,

Birte Nelen, Ruud van Alphen, Samira van Huychem, Roel van Griensven en Huib den Ouden.

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl