FNV Cabine verrast door aankondiging werkonderbrekingen VNC

Op vrijdag 8 september 2017 heeft FNV Cabine een afschrift ontvangen van een brief die door VNC aan de KLM directie is verstuurd. In die brief laat VNC weten dat zij van KLM verlangt dat het eindbod in het kader van de cao-onderhandelingen wordt ingetrokken. Doet KLM dat niet, dan kondigt VNC aan op vrijdag 15 september 2017 werkonderbrekingen van 1 uur te gaan organiseren. De inhoud van de brief heeft ons verrast.

Ledenraadpleging

FNV Cabine organiseert op dit moment infosessies over het eindbod van KLM. Zoals in eerdere nieuwsbrieven aangekondigd, kunnen van 13 tot en met 17 september 2017 al onze leden hun oordeel geven over het eindbod van KLM. Een eindbod dat wij neutraal voorleggen. FNV Cabine vindt dat we dit zorgvuldige en democratische proces moeten doorlopen zoals gepland. Onze leden hebben er recht op zich te verdiepen in het KLM eindbod om vervolgens hun stem uit te brengen. Gezien de vele reacties die FNV Cabine ontvangt, is de verwachting dat veel leden gebruik gaan maken van hun recht om te stemmen over het eindbod van KLM.

Zorgvuldigheid

Zodra duidelijk is wat de uitslag van onze ledenraadpleging is, zullen wij de balans opmaken. Tot die tijd zijn wij juridisch niet in de positie om leden op te roepen tot het voeren van acties. Bovendien zouden we dan vooruitlopen op het oordeel van onze leden en dat kan niet als democratische cabinebond.

Redactie FNV Cabine

Doe mee en praat mee over jouw werk, jouw leven, jouw toekomst! Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!