Digitale ledenraadpleging eindbod KLM van start

Op 1 september 2017 is door KLM per brief een aangepast cao-eindbod verstuurd naar de cabinebonden, als toevoeging op het cao-eindbod van 31 augustus 2017. Dit betreft een uiterst bod, dat verder onderhandelen onmogelijk maakt. Omdat dit eindbod buiten het mandaat ligt van FNV Cabine, organiseren wij een digitale ledenraadpleging. Daarin kan ieder lid zich voor of tegen het eindbod van KLM uitspreken. Je stem wordt uitgebracht over het totale pakket en niet op onderdelen daarvan.

Achtergrond

FNV Cabine ziet in het eindbod dat KLM op tafel legt punten van haar cao-inzet terugkomen. Zo bevat het eindbod van KLM een betere verdeling van de lusten en lasten tussen de verschillende functies, beweegt het richting een toekomstbestendiger loopbaanbeleid en voorziet het in concrete keuzemogelijkheden op het gebied van ouderenbeleid. Waar KLM echter onvoldoende in de buurt komt van onze cao-inzet is op het terrein van de Cabine Bemanning Samenstelling (CBS). Vooral met betrekking tot de tewerkstelling van de tweede leidinggevende op ICA in de sterkte en het selectiemoment bij doorstroom van de huidige (Assistent) Pursers naar de Nieuwe Leiding Gevende (NLG) is dat het geval.

Neutraal

FNV Cabine heeft besloten om, vanwege de vele plussen en minnen, het eindbod van KLM neutraal aan haar leden voor te leggen. Als lid van FNV Cabine vragen we je zorgvuldig kennis te nemen van:

Maak gebruik van je stem!

Zoals bij alle belangrijke besluiten, hebben alle leden van FNV Cabine het recht om zich over het eindbod van KLM uit te spreken. We roepen hen dan ook op om gebruik te maken van deze mogelijkheid. De stemmen worden geteld op basis van je unieke FNV ledennummer en/of KLM personeelsnummer. De digitale stembus is geopend van woensdag 13 september 00.01 uur t/m zondag 17 september 23.59 uur.

 

BRENG JE STEM UIT

 

We danken je voor de genomen moeite en zien je stem met belangstelling tegemoet!

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV Cabine,
Birte Nelen, Ruud van Alphen, Samira van Huychem, Roel van Griensven en Huib den Ouden.

Doe mee en praat mee over jouw werk, jouw leven, jouw toekomst! Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!