Informatie werkonderbrekingen VNC

Op vrijdag 8 september heeft VNC werkonderbrekingen aangekondigd voor vrijdag 15 september. Doel van de VNC actie is om KLM het cao-eindbod te laten intrekken. De ledenraadpleging van FNV Cabine over het eindbod loopt tot en met zondag 17 september. De actie van VNC valt midden in die raadpleging. FNV Cabine roept haar leden niet op tot acties. Zouden we dat wel doen dan lopen we vooruit op een mogelijke uitkomst van de ledenraadpleging.

Deelname aan de actie

De werkonderbrekingen van vrijdag 15 september worden georganiseerd door VNC. Daar ligt ook de verantwoordelijkheid voor deze actie. Voor alle werknemers, lid of geen lid van een vakbond, is het juridisch toegestaan om deel te nemen aan een georganiseerde vakbondsactie. Ook leden van FNV Cabine kunnen dus aan de actie deelnemen. Het is een persoonlijke afweging om dit wel of niet te doen. FNV Cabine is echter geen partij en niet betrokken bij de voorbereiding en uitvoering. Zij registreert de deelnemers niet. Leden van FNV Cabine kunnen bij deelname geen aanspraak maken op een eventuele stakingsuitkering. Het is van het grootste belang dat alle deelnemers aan deze actie, zich strikt houden aan de gegeven instructies.

Ledenraadpleging

Alle leden van FNV Cabine worden tot en met zondag 17 september in de gelegenheid gesteld om zich uit te spreken over het cao-eindbod. Ook is er op vrijdag 15 september een laatste informatiesessie. FNV Cabine vindt dat we dit zorgvuldige en democratische proces moeten doorlopen zoals gepland. Onze leden hebben er recht op zich te verdiepen in het eindbod van KLM om vervolgens hun stem uit te brengen.

Balans opmaken

Gezien de vele reacties die FNV Cabine ontvangt, is de verwachting dat veel leden gebruik maken van hun recht om te stemmen. Zodra de uitslag van onze ledenraadpleging duidelijk is zullen wij de balans opmaken met betrekking tot het vervolgproces. Naar verwachting kunnen we de uitslag bekendmaken op maandag 18 september.

Redactie FNV Cabine,

Doe mee en praat mee over jouw werk, jouw leven, jouw toekomst! Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!