Skip to main content

Personeelsplanning

13 augustus 2018

Onlangs is door KLM een update van de personeelsplanning met ons gedeeld voor de periode t/m 31 december 2018. De uitstekende halfjaarcijfers vertalen zich ook naar de instroom van nieuwe collega’s en de doorstroom naar andere functies.

Positief nieuws

Onder voorbehoud voorziet KLM in de periode 1 januari t/m 31 december 2018 een aanname van 369 nieuwe collega’s. Dat betreft 210 Nederlandse CA’s, 48 KLC-collega’s en 111 Asian Cabin Crew, ter vervanging van de huidige. Daarnaast is er een doorstroom naar de functie van tweebander voorzien van 295. Verder verwacht KLM in deze periode 96 promoties naar de functie van Purser en 72 promoties naar die van Senior Purser. Een deel van deze aantallen is inmiddels al ingestroomd/doorgestroomd.

Negatieve effecten VNC/KLM deal

Op dit moment wordt er op 9 ICA-bestemmingen gevlogen met één bemanningslid minder in combinatie met de nieuwe M-Class service. Met ingang van de winterdienst 2018/2019 zal de -1 CA maatregel worden uitgerold op de gehele ICA-vloot. Dit heeft als direct effect dat er veel minder instroom van éénbanders nodig is. Helaas zullen er door deze VNC/KLM deal ook aanzienlijk minder aan te vragen éénbanderposities aan boord zijn. Met name op de meeste routes naar Azië is dat er slechts één.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!