Skip to main content

Het is tijd voor een nieuwe cao! Denk je mee?

12 maart 2019

Op 1 juni 2019 verloopt onze huidige cao. Dat betekent dat wij aan de slag gaan om tot de best mogelijke afspraken voor een nieuwe cao te komen. In deze nieuwsbrief geven we inzicht in het proces en nodigen we jullie uit om vanaf vandaag via onze digitale enquête mee te denken. Welke onderwerpen mogen er volgens jou niet ontbreken in onze cao-inzet?

Korte termijn

We hebben moeten wennen aan grote veranderingen aan boord, vooral sinds de winterdienst 2018. Inmiddels zijn we een half jaar verder en kunnen we alle ervaringen bundelen. Van onze leden krijgen we berichten dat de -1 CA op ICA als zwaar wordt ervaren. Helaas kunnen we dat niet terugdraaien. Wél willen we een aantal voorstellen peilen die op korte termijn kunnen bijdragen tot verbetering van de werkdruk. Het zijn de eerste stappen in de richting van onze toekomstvisie.

Lange termijn

FNV Cabine is gericht op plezierige, gezonde werkomstandigheden voor het cabinekorps en kijkt verder dan één cao-ronde. Wij zetten voor de lange termijn in op kwaliteit in ons werk, een gezonde loopbaanontwikkeling en een gelijke verdeling van lusten en lasten. Wij willen moderniseren door het verbreden van alle functies, met handhaving van twee kaderfuncties aan boord op ICA en één op Europa.

Planning

Vanaf vandaag tot en met 18 maart staat onze digitale enquête voor iedereen online. Na deze inventarisatie volgt de ledenraadpleging over onze concept cao-inzet. Noteer alvast 22 of 25 maart in je agenda. Op beide dagen zijn twee cao infosessies gepland. Van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.00 uur ben je van harte welkom op ons kantoor aan de Derkinderenstraat in Amsterdam. Aanmelden kan via info@fnvcabine.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.

Last but not least

FNV Cabine peilt op democratische wijze de wensen van onze collega’s. Financieel gaat het uitstekend met KLM. Ook is het een jubileumjaar waarin we ons 100-jarig bestaan vieren. Dit is het moment om je stem te laten horen. Uiteraard zitten wij bovenop de ontwikkelingen en kijken we uit naar jullie feedback. Leuker, moderner en eerlijker, dat is ons streven voor de toekomst!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!